Xiro xplorer batterij

Discussie in 'Overige merken en zelfbouwdrones' gestart door werner, 14 aug 2017.

  1. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Eventjes een klein vraagje aan de xiro bezitters, hoelang vliegen jullie met een batterij zonder camera ?
    Volgens xiro zou dat 25 minuten moeten zijn maar bij ik haal met veel moeite max 20 minuten en dan vlieg ik nog in stand 1.
    De eerste keer dat ik de xiro gebruikte was het inderdaad 25 minuten maar na +/- 10 maal vliegen en opladen is dit al geminderd, ik vind dit wel snel of is dit normaal ?
     
  2. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Ik vlieg nooit zonder camera. Maar met camera vlieg ik 15 minuten, heb dan ~20% accu over en haal 'm binnen. Ik hou dit uit voorzichtigheid aan, die laatste 20% gaat verhoudingsgewijs een stuk sneller op dan de eerste 80% en ik hou niet van verrassingen.
    Nou ja, ik hou wel van verrassingen, als ze maar niet onverwachts zijn. ;)
     
  3. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Momenteel heb ik nog geen camera en wifi extender maar dat gaat niet lang meer duren, percentages kan ik dus niet aflezen omdat ik de app nog niet gebruik.
    Hoe bewaar jij je batterij als je een tijdje niet meer vliegt, bij mijn electro rc auto,s is dit makkelijk, mijn lipo,s hang ik aan mijn lader en ik kies storage en de lader stopt automatisch op het ideale voltage om de accu te bewaren.
    De accu van de xplorer kan ik niet aan deze lader hangen dus bewaar ik de accu als er nog 2 lampjes oplichten op de accu ( vol is niet goed en volledig leeg ook niet)
    In de wintermaanden gaat er niet zoveel gevlogen worden en ik wil de accu zo optimaal mogelijk houden.
    Ik vraag mij af of je deze modelspecifieke accu's nog lang gaat kunnen verkrijgen.
     
  4. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Als ik langere tijd niet ga vliegen ontlaad ik de accu's door de drone binnen zonder propellers te laten draaien tot de accu op 20% zit. Als je het percentage niet kunt aflezen, laat je 'm een kwartiertje draaien. Dit heb ik nooit getimed, maar zal ongeveer goed uitkomen. Twee led's vol lijkt me ook prima, dan is t'ie in ieder geval niet volledig opgeladen.
     
  5. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Ondertussen niet meer gevlogen en accu met twee led lichtjes vol weggelegd, hoelang kan ik deze nu wegleggen zonder te gebruiken.
    Ik begin ook te twijfelen of ik nu wel of niet het vision pack ga aanschaffen, langs de ene kant betekent het natuurlijk veel meer mogelijkheden met de xiro maar het is wel aan de dure kant en filmen doe je toch niet elke dag. Moet je eigenlijk de camera bezitten om al die extra mogelijkheden te benutten of kun je met de wifi extender alleen ook al wat meer ?
    Ik twijfel dus of ik niet beter zo met de xiro blijf vliegen en verder spaar voor een dji spark of zo omdat ik denk dat ik daar veel langer en gemakkelijker aan onderdelen ga geraken, ik heb een beetje schrik dat bij xiro (iets minder bekent) sneller de voorraad onderdelen uitgeput is en dat je daar bijvoorbeeld binnen 2 jaar geen batterij van mijn type drone nog kunt krijgen. Als ik bij sommige winkels naar een vision pack zoek zijn ze bij veel al uitverkocht en niet meer te krijgen, wil dat dan ook zeggen dat als ik bv crash en er is iets stuk dat ik dan alles kan weggooien omdat er geen onderdelen meer te krijgen zijn?
     
  6. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Geen idee hoelang je de accu's kunt wegleggen. Ik heb gedurende de wintermaanden niet gevlogen en daarna geen afname van capaciteit of iets anders gemerkt.
    Het vision pack is eigenlijk wel de reden dat ik deze drone heb aangeschaft. Het is geen drone om alleen mee te vliegen. De besturing is zo eenvoudig dat het saai is/wordt. Het is echt een drone om video-opnames mee te maken.
    Om alle vluchtgegevens op je telefoon of tablet te krijgen en logs bij te houden heb je het vision pack wel nodig.
    Wat betreft beschikbaarheid van onderdelen is het in een glazen bol kijken. Ik zie wel dat in Azie de Xiro vele malen populairder is dan hier in Europa en op webshops daar er nog volop voorraad is. Sterker nog, je kunt daar onderdelen bestellen die hier niet los verkrijgbaar zijn. Je moet hier een heel nieuw vision pack kopen als je die hebt gemold, terwijl daar losse onderdelen er van te bestellen zijn.
     
  7. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Kun je mij mischien een paar links van die Aziatische shops doorsturen, dan kan ik daar ook eens een kijkje gaan nemen.
     
  8. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
  9. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
  10. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Nee, ik heb nog niets nodig gehad. Maar anders zou ik het niet laten.

    Verzonden met mijn HTC One_M8 en de Dronepilots.nl app
     
  11. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Het is wel of topic maar ik plaats het toch maar hier.
    Hoe kun je het snelst foto's van de camera halen bij een xplorer v, ik dacht dat dit ging via een usb kabel maar blijkbaar gaat dit niet (of doe ik iets verkeerd)
    Downloaden op je smarthphone duurt uren dus haal ik het kaartje er maar uit, is dit de enigste manier?

    bijkomend vraagje, ik heb mij een vision pack aangeschaft voor mijn xplorer en daar zit maar 1 filter bij voor de lens, op het internet zie ik dat er volgens mij 2 zijn, een gewone en een soort zonnefilter, ik heb alleen de zonnefilter.
    Klopt dit?
     
  12. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Foto's (en video's) van de camera halen doe je inderdaad door het geheugenkaartje er uit te halen.

    Ik heb maar 1 filter bij mij camera. Dat is een zogenaamd ND-filter. Zoek daar maar eens op hier in het forum.
    Heb je een link waar wordt aangegeven dat er 2 filters zijn? Is dat tweede filter niet gewoon de lensdop?
     
  13. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Bedankt Sjakie, jij bent een snelle.
    Ik zal dat filmpje van die filter eens terug opzoeken en hier de link plaatsen.
    Ondertussen gekeken dat de datum van de camera foutief staat, hoe kun je die veranderen
    (sorry voor de vele vragen maar ik ben een beginner op dit gebied)
     
  14. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Voor zover ik weet kun je de datum en tijd niet instellen. Dit gaat automatisch, GPS(?).
    Ik heb hier eigenlijk nog nooit naar gekeken. Het is toch geen probleem als je foto- en videobestanden een verkeerde datum/tijd hebben?
     
  15. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Nee geen probleem, het was gewoon een vraagje zoals ik er nu weer een heb,
    De batterij van de drone op +/- 20% wegleggen als je een tijdje niet gaat vliegen is redelijk simpel te doen maar hoe doe je dat met de batterij van de afstandsbediening, die volgeladen een tijd niet gebruiken zal toch ook niet goed zijn denk ik.
     
  16. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Controller tijdje aan laten staan? In de app kun je zien hoe vol/leeg t'ie is.
    Nou ben ik geen accu-expert, maar ik vraag me af of je met een accu met zo weinig vermogen moet opletten hoe je 'm bewaard. Dat is dan weer een vraag op mijn beurt. :)
     
  17. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Als het lipo batterijen zijn vind je dit op internet:

    Lipo mag men niet langer dan 14 dagen in zijn volgeladen toestand bewaren (boven de 4 volt per cel). Bij langere opslag of bij overwinteren moet de spanning per cel 3,80-3,95V bedragen. De nieuwere laders hebben daartoe een laadmodus”stockage laden”. In het ander geval laat je even de motor van het model draaien tot de accu die spanning bereikt.

    De rest capaciteit in de accu moet tussen de 30 en de 60% liggen. Bij langere opslag moet men dan ook de accu maandelijks meten. Ligt de celspanning te ver uiteen dan kun je een balancer aansluiten en terug bijladen tot de juiste cel spanning.
     
  18. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Dat principe is me duidelijk, maar dat doe je voor een reden. Of het nut even groot is voor minder zware accu's weet ik niet.
    Ik heb heb b.v. ook accu(tjes) voor mijn camera (niet die onder de drone), die ontlaad ik ik ook niet elke keer als ik mijn camera voor een tijdje opberg.
     
  19. werner

    werner New Member

    Lid geworden:
    15 jul 2017
    Berichten:
    12
    Leuk Bevonden:
    0
    Hallo, het gaat hier niet meer over de batterij en dergelijke maar over iets anders.
    Vandaag de xiro nog eens uitgelaten en een klein rondje gevlogen boven mijn huisje, wat me op viel is dat ik vroeger op mijn scherm van mijn smartphone (android) kon kiezen tussen het beeld van de camera of het beeld met de map waar de drone zich bevindt (googlemaps denk ik) vandaag was er op dat beeld niets te zien (alleen logo van google) maar geen wegen enz.. alleen een wit scherm. Ik gebruik nog steeds dezelfde smartphone maar heb deze ondertussen wel een keertje naar fabrieksinstellingen gebracht en terug geconfigureerd,( google maps is geinstalleerd)
    Ligt dit aan een instelling of zoiets of wat is er fout??
     
  20. Sjakie

    Sjakie Well-Known Member

    Lid geworden:
    11 sep 2016
    Berichten:
    1.109
    Leuk Bevonden:
    260
    Hoi Werner.
    Ten eerste, als je een nieuw onderwerp aansnijdt, open dan een nieuw topic met een korte omschrijving van je vraag in de titel. Dit houdt andere discussies on topic en heb je meer kans dat anderen jouw probleem zien en je (hopelijk) van een oplossing kunnen voorzien.
    Wat betreft je vraag, het lijkt er op dat je geen internetverbinding hebt en geen kaartdata ontvangt. De internetverbinding kun je eenvoudig testen door met je internetbrowser naar een willekeurige pagina te gaan. Test dit niet thuis, verbonden met je wifi-router, natuurlijk.
     

Deel Deze Pagina