Video kwaliteit, Moiree en andere problemen

Discussie in 'Algemene discussie' gestart door Wijkkie, 6 apr 2019.

  1. Wijkkie

    Wijkkie Member

    Lid geworden:
    11 feb 2019
    Berichten:
    42
    Leuk Bevonden:
    7
    Hoi, ik heb de prachtige Mavic 2 Zoom. Ik heb al diverse video opnames gemaakt, maar altijd mankeert er wel iets aan. Tuurlijk film ik het liefst in 4K , maar vaak problemen met moiree. Overgestapt naar 1080 maar dat is weer stukje onscherper, zucht.
    Dan heb ik soms weer stotterend beeld, vooral bij het pannen, ik wordt er moedeloos van.
    Ik ben nu al bijna op het punt om de Mavic niet meer te gebruiken voor video, maar alleen voor de fun van het vliegen.

    Eigenlijk wil ik de video direct in mijn PC knallen beetje knippen en plakken met een leuke overgang er tussen en voila klaar ;-)

    Wie kan mij a.u.b. de beste instellingen geven zodat het beeld geen moiree en andere zaken meer heeft en toch lekker scherp is........
     
  2. hardeman

    hardeman Active Member

    Lid geworden:
    28 okt 2017
    Berichten:
    499
    Leuk Bevonden:
    102
    Stotterend beeld moet te verhelpen zijn door in het menu de gimbal te kalibreren en de drone absoluut niet bewegen

    Verzonden met mijn FIG-LX1 en de Dronepilots.nl app
     
  3. Wijkkie

    Wijkkie Member

    Lid geworden:
    11 feb 2019
    Berichten:
    42
    Leuk Bevonden:
    7
    Dat heb ik gedaan vandaag. Geen resultaat :-(

    Verzonden met mijn ONEPLUS A6003 en de Dronepilots.nl app
     
  4. hardeman

    hardeman Active Member

    Lid geworden:
    28 okt 2017
    Berichten:
    499
    Leuk Bevonden:
    102
    Misschien de sd kaart maar ik ben geen expert op dat gebied

    Verzonden met mijn FIG-LX1 en de Dronepilots.nl app
     
  5. Wijkkie

    Wijkkie Member

    Lid geworden:
    11 feb 2019
    Berichten:
    42
    Leuk Bevonden:
    7
    Is een Sd-kaart die wordt geadviseerd... Maar ik zal eens een andere proberen

    Verzonden met mijn ONEPLUS A6003 en de Dronepilots.nl app
     
  6. Marco109

    Marco109 Member

    Lid geworden:
    22 apr 2018
    Berichten:
    47
    Leuk Bevonden:
    10
    Als je de video terug kijkt op je laptop/telefoon stottert het dan ook? Of is dit alleen na bewerking?

    Verzonden met mijn SM-G965F en de Dronepilots.nl app
     
  7. Wijkkie

    Wijkkie Member

    Lid geworden:
    11 feb 2019
    Berichten:
    42
    Leuk Bevonden:
    7
    Als ik op het scherm tijden het vliegen kijk ziet alles er goed uit. Zodra het op een pc komt is het ruk. Vanmorgen nog ff geprobeerd met andere SD kaart die uit mijn camera komt ( die ook 4K kan filmen met 50 frames p/s) en het probleem blijft. Maar opgenomen video's met de camera is er geen enkel probleem. Dus rara

    Verzonden met mijn ONEPLUS A6003 en de Dronepilots.nl app
     
    Eric vindt dit leuk.
  8. Wijkkie

    Wijkkie Member

    Lid geworden:
    11 feb 2019
    Berichten:
    42
    Leuk Bevonden:
    7
    Ik vind het toch wel raar dat zo'n duur stukje drone zoveel problemen geeft ,heb op YouTube rond gekeken en heel veel mensen hebben er problemen mee. En er wordt ook gesproken dat DJI van het probleem weet maar er niets aan doet. Het ding kan 4K filmen , maar het staat niet in verhouding tot mijn fotocamera die het WEL gewoon doet zonder problemen.

    Verzonden met mijn ONEPLUS A6003 en de Dronepilots.nl app
     
  9. Marco109

    Marco109 Member

    Lid geworden:
    22 apr 2018
    Berichten:
    47
    Leuk Bevonden:
    10
    Al geprobeerd het sd kaartje te formatteren in de app? Schijnt soms ook te helpen

    Verzonden met mijn SM-G965F en de Dronepilots.nl app
     
  10. M1chel

    M1chel New Member

    Lid geworden:
    12 feb 2019
    Berichten:
    20
    Leuk Bevonden:
    7
    Ik zou ook aan de sd kaart denken is hij misschien te langzaam of te grote opslag capiciteit, max 128gb.
    Ik gebruik deze met Mavic Pro, nooit problemen! IMG_9789.JPG


    Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
     
    vayreda vindt dit leuk.
  11. Doubleheli

    Doubleheli Member

    Lid geworden:
    4 jan 2019
    Berichten:
    40
    Leuk Bevonden:
    11
    Ik gebruik de 128 GB met mijn Zoom en ik heb nog geen problemen gehad. Deze kaart wis ik te pas en te onpas met mijn pc zowel als de drone. Ook van tijd tot tijd doe ik formatteren met zowel de drone als de pc.Dit doe ik net als het uitkomt. Misschien moet ik afkloppen, maar tot op dit moment gaat alles perfekt.
    Chris
     
  12. M1chel

    M1chel New Member

    Lid geworden:
    12 feb 2019
    Berichten:
    20
    Leuk Bevonden:
    7
    Super! Ik zeg ook max 128 GB!


    Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
     
    Eric vindt dit leuk.
  13. BRC

    BRC Member

    Lid geworden:
    7 jan 2018
    Berichten:
    78
    Leuk Bevonden:
    22
    Op laptop en pc heb ik ook geen perfect beeld en haperingen. Dat vond ik ook irritant want dat viel me dus ook tegen. Maar op mijn 4k tv is het perfect! Ligt dus niet aan DJI (bij mij).
    Ook scheelt het op welke stick/SD/harddisk de video staat opgeslagen (ivm lees snelheid).
     
  14. TomMeer

    TomMeer New Member

    Lid geworden:
    16 apr 2019
    Berichten:
    13
    Leuk Bevonden:
    3
    Ik had op mijn PC ook problemen met 4k afspelen van de originele files.
    Zeker als je gaat bewerken heb je echt een krachtige PC nodig.
    Welke kleurcodering gebruik je? Als je DLOG-M gebruikt wordt er ook veel meer data opgeslagen dan als je bijv Normal kiest.
    De bewerkte film draaide op mijn pc prima dus ik denk dat het aan de hoeveelheid informatie van het originele bestand ligt. Wellicht is dit bij jou ook zo?

    Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
     
    #14 TomMeer, 22 apr 2019 om 12:39
    Laatst bewerkt: 22 apr 2019 om 12:52
  15. Wijkkie

    Wijkkie Member

    Lid geworden:
    11 feb 2019
    Berichten:
    42
    Leuk Bevonden:
    7
    Neem nu op in 4K normaal ( 25 fps) , en dan downgraden naar 1080 HD. Dat D-log opnemen is leuk, maar ik heb geen zin om elke keer maar weer die video's op te kalefateren ;-)
     
  16. TomMeer

    TomMeer New Member

    Lid geworden:
    16 apr 2019
    Berichten:
    13
    Leuk Bevonden:
    3
    Snap ik ;). In dat geval, neem je ook op in H264? H265 is een stuk zwaarder voor je CPU om af te spelen. Als je toch geen D-Log gebruikt zou ik met H264 opnemen.
     
  17. Wijkkie

    Wijkkie Member

    Lid geworden:
    11 feb 2019
    Berichten:
    42
    Leuk Bevonden:
    7
    yep H264. Vandaag ook de nieuwe update er op gezet. Nu de accu's aan het laden en als de wind hier wat rustiger wordt ga ik eea uitproberen. Want het moet in orde zijn als ik naar Zweden ga ;-)
     

Deel Deze Pagina