Smartcontroller of iPad!

M1chel

Member
Lid geworden
12 feb 2019
Berichten
65
Waarderingsscore
24
Punten
8
Locatie
Nederland
Ik las dat de nieuwe smartcontroler alleen werkt met de Mavic 2 pro, aangezien ik de gewone pro heb is een iPad dan een goede optie, of zijn er nog andere oplossingen?

Wie heeft hier ervaring mee?


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 

klaas

Active Member
Lid geworden
17 dec 2016
Berichten
181
Waarderingsscore
87
Punten
28
Locatie
Batenburg
Momenteel gebruik ik de iPad Air. Bij niet te fel zonlicht is dit best in orde, alleen het gewicht is weleens onhandig.

Chris

Gewicht van een Crystalsky is ook best behoorlijk, maar ik wil niks anders meer. En over Android besturing was ik als Apple fan ook wantrouwig. Heb echter nooit 1 probleem gehad wat software betreft met mijn beide crystalsky schermen.



Owner Dutch-Droneflights.nl
Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: M1chel

Tommie E

New Member
Lid geworden
3 feb 2019
Berichten
4
Waarderingsscore
3
Punten
3
Leeftijd
38
Locatie
Boxmeer
Heb een ipad 4 mini maar gebruik eigenlijk altijd nagenoeg mijn Galaxy S9. Nooit geen problemen mee. Ook omdat ik de telefoon toch altijd al bij heb en de ipad dan niet hoef mee te slepen. Met beeldscherpte vrij hoog is alles nog prima te zien bij veel zonlicht. Trekt bij mij ook niet de accu leeg van de controller zoals ik overal lees.
Vind de smart controller erg duur en het is ook weer een gesjouw die mee te slepen want de normale controller is juist zo ideaal omdat hij ook zo compact is.
 
  • Leuk
Waarderingen: M1chel

Doubleheli

Member
Lid geworden
4 jan 2019
Berichten
76
Waarderingsscore
19
Punten
8
Leeftijd
69
Locatie
Thorn
Heb een ipad 4 mini maar gebruik eigenlijk altijd nagenoeg mijn Galaxy S9. Nooit geen problemen mee. Ook omdat ik de telefoon toch altijd al bij heb en de ipad dan niet hoef mee te slepen. Met beeldscherpte vrij hoog is alles nog prima te zien bij veel zonlicht. Trekt bij mij ook niet de accu leeg van de controller zoals ik overal lees.
Vind de smart controller erg duur en het is ook weer een gesjouw die mee te slepen want de normale controller is juist zo ideaal omdat hij ook zo compact is.

Ik heb voor de iPad air een speciale houder nodig en dit maakt vervoer toch wel moeilijk. En onder andere daarom heb ik de nieuwe controller besteld.

Chris
 

Erik Drone

Member
Lid geworden
15 okt 2018
Berichten
45
Waarderingsscore
15
Punten
8
Leeftijd
66
Locatie
Borne
Website
bit.ly
Ik heb de volgende vragen: Ik ben voornemens de Mavic 2 Pro te kopen. Die kost nu 1359 met de standaard controller. Als ik de set met smartcontroller Pre-order dan kost die 1999. Volgens mij ontbreekt dan de standaard controller in die set. Als ik alleen de smartcontroller bestel kost die 649. Dus als ik de spullen apart koop betaal ik evenveel én heb ik er gratis de standaard controller bij. Zie ik dit goed? Ik zou ook een standaard set (met standaard controller) en een iPhone kunnen kopen (ik heb een Android telefoon). wat raden jullie mij aan? Ik heb gelezen dat de firmware updates van de smartcontroller én van Android in het algemeen behoorlijk achter lopen bij IOS. Heeft iemand hier ervaring mee?
 

Tommie E

New Member
Lid geworden
3 feb 2019
Berichten
4
Waarderingsscore
3
Punten
3
Leeftijd
38
Locatie
Boxmeer
Ik heb de volgende vragen: Ik ben voornemens de Mavic 2 Pro te kopen. Die kost nu 1359 met de standaard controller. Als ik de set met smartcontroller Pre-order dan kost die 1999. Volgens mij ontbreekt dan de standaard controller in die set. Als ik alleen de smartcontroller bestel kost die 649. Dus als ik de spullen apart koop betaal ik evenveel én heb ik er gratis de standaard controller bij. Zie ik dit goed? Ik zou ook een standaard set (met standaard controller) en een iPhone kunnen kopen (ik heb een Android telefoon). wat raden jullie mij aan? Ik heb gelezen dat de firmware updates van de smartcontroller én van Android in het algemeen behoorlijk achter lopen bij IOS. Heeft iemand hier ervaring mee?

Dat klopt idd. Alleen de Smart controller is nu los slecht leverbaar. Heb het idee dat DJI express de combo set mavic 2+smart controller wel leverbaar maakt en de losse smart controller niet om zo meer winst te maken want de fans kopen toch wel. Je zou dus beide kunnen kopen en de normale controller kunnen verkopen. Een iphone kopen is echt onzin als je android hebt. Ik vlieg met een Galaxy S9 en de mavic 2 zoom en zonder enig problemen. Updaten doe ik altijd via dji assistent op de pc dus geen ervaring met android daarmee.
Had hiervoor een galaxy S7 en de Mavic Air en ook daarmee geen enkel verbindingsproblemen gehad. Tevens is de Smart controller ook android...
 
  • Leuk
Waarderingen: Erik Drone

Doubleheli

Member
Lid geworden
4 jan 2019
Berichten
76
Waarderingsscore
19
Punten
8
Leeftijd
69
Locatie
Thorn
Dat klopt idd. Alleen de Smart controller is nu los slecht leverbaar. Heb het idee dat DJI express de combo set mavic 2+smart controller wel leverbaar maakt en de losse smart controller niet om zo meer winst te maken want de fans kopen toch wel. Je zou dus beide kunnen kopen en de normale controller kunnen verkopen. Een iphone kopen is echt onzin als je android hebt. Ik vlieg met een Galaxy S9 en de mavic 2 zoom en zonder enig problemen. Updaten doe ik altijd via dji assistent op de pc dus geen ervaring met android daarmee.
Had hiervoor een galaxy S7 en de Mavic Air en ook daarmee geen enkel verbindingsproblemen gehad. Tevens is de Smart controller ook android...

Ik zou gaan voor de Zoom met Combo pakket bij Ali voor 1528 Euro. Deze doet bijna niet onder voor de Pro. Tevens zou ik de SC erbij nemen en dan heb je altijd een reserve controller. Wat het updaten betreft is het inderdaad zo dat op dit moment Android onder doet voor ios, maar ik denk dat dit nu gaat verbeteren omdat Dji nu ook afhankelijk is van Android.
 

Sjouke

New Member
Lid geworden
6 mrt 2019
Berichten
5
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
59
Locatie
Friesland
Hoi, zelf heel veel problemen gehad met het updaten van de firmware. Ik gebruikte een HTC 10 zonder succes. Steeds de melding dat hij geen verbinding kan maken met Internet terwijl hij wel ziet dat er updates zijn. Andere HTC geprobeerd, geen succes. Uiteindelijk naar urk afgereisd en daar kreeg ik te horen dat dji niet zo goed werkt met Android. Daar werd een Apple telefoon aangekoppeld en het uploaden begon meteen. Geen centje pijn.
Dus maar een iPad mini aangeschaft. Past precies in de controller en werk super mooi met het grote scherm. Maar ja, wel weer een uitgave waar je even geen rekening mee gehouden hebt tijdens de aanschaf van de drone
 

Erik Drone

Member
Lid geworden
15 okt 2018
Berichten
45
Waarderingsscore
15
Punten
8
Leeftijd
66
Locatie
Borne
Website
bit.ly
Hoi, zelf heel veel problemen gehad met het updaten van de firmware. Ik gebruikte een HTC 10 zonder succes. Steeds de melding dat hij geen verbinding kan maken met Internet terwijl hij wel ziet dat er updates zijn. Andere HTC geprobeerd, geen succes. Uiteindelijk naar urk afgereisd en daar kreeg ik te horen dat dji niet zo goed werkt met Android. Daar werd een Apple telefoon aangekoppeld en het uploaden begon meteen. Geen centje pijn.
Dus maar een iPad mini aangeschaft. Past precies in de controller en werk super mooi met het grote scherm. Maar ja, wel weer een uitgave waar je even geen rekening mee gehouden hebt tijdens de aanschaf van de drone
Ik had ook update problemen met mijn Android telefoon (Motorola g6 plus). Echter, ook op de pc met de DJI assistent lukte updaten niet. De volgende dag ging het probleemloos, ik denk dat dit met een storing in de download servers van DJI te maken heeft. Mijn Android telefoon doet het verder probleemloos met de Mavic 2 Pro.

Verzonden met mijn moto g(6) plus en de Dronepilots.nl app
 

KoenD

New Member
Lid geworden
31 aug 2018
Berichten
21
Waarderingsscore
6
Punten
3
Leeftijd
37
Locatie
Groesbeek
Ik gebruik tot op heden mijn iPhone 10S Max als beeldscherm bij mijn Mavic Pro. Maar het blijft een gefriemel om dat ding elke keer in de controller vast te zetten.
Wat zijn de functionele voordelen van zon crystalsky scherm en hoe bevestig je deze aan de magic pro controller?
Ik zou het eigenlijk een keer zelf moeten zien hoe t precies werkt om er de voordelen van in te zien denk ik.
 

TyphoonPilot

New Member
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
21
Waarderingsscore
3
Punten
3
Leeftijd
67
Locatie
Deventer
Ik lees dat voor de smartcontroller een update is die de controller van waypoints voorziet.
Begrijp ik het goed dat om mapview te kunnen gebruiken de smartcontroller verbonden wordt met een smartphone?
 

Doubleheli

Member
Lid geworden
4 jan 2019
Berichten
76
Waarderingsscore
19
Punten
8
Leeftijd
69
Locatie
Thorn
Ik lees dat voor de smartcontroller een update is die de controller van waypoints voorziet.
Begrijp ik het goed dat om mapview te kunnen gebruiken de smartcontroller verbonden wordt met een smartphone?

Ik ben nog niet zo ervaren met de sc, maar ik denk dat het niet de bedoeling is om er een smartphone bij te gebruiken.

Chris
 

TyphoonPilot

New Member
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
21
Waarderingsscore
3
Punten
3
Leeftijd
67
Locatie
Deventer
Ik ben nog niet zo ervaren met de sc, maar ik denk dat het niet de bedoeling is om er een smartphone bij te gebruiken.

Chris
Met smartphone gebruik doel ik op een verbinding met googlemaps voor het instellen van waypoints.
 

TyphoonPilot

New Member
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
21
Waarderingsscore
3
Punten
3
Leeftijd
67
Locatie
Deventer
Ik heb dit net opgezocht op YTUBE en volgens mij heb je geen smartphone nodig.

Chris
Ik heb op youtube nog geen duidelijke uitleg gevonden.
Zeker ben ik geen pro wat dit aangaat maar voor googlemaps heb je toch een internet verbinding nodig lijkt mij.
De smartcontroller heeft een androidbesturing aan boord en hiermee kan je internet op maar er is geen simslot aanwezig dus je moet via wifi verbonden zijn.Kan de smartcontroller tegelijker tijd via wifi met zowel internet en de drone verbonden zijn?
 

Doubleheli

Member
Lid geworden
4 jan 2019
Berichten
76
Waarderingsscore
19
Punten
8
Leeftijd
69
Locatie
Thorn
Ik heb op youtube nog geen duidelijke uitleg gevonden.
Zeker ben ik geen pro wat dit aangaat maar voor googlemaps heb je toch een internet verbinding nodig lijkt mij.
De smartcontroller heeft een androidbesturing aan boord en hiermee kan je internet op maar er is geen simslot aanwezig dus je moet via wifi verbonden zijn.Kan de smartcontroller tegelijker tijd via wifi met zowel internet en de drone verbonden zijn?

Ik ben ook geen specialist, maar mij lijkt dat je waypoints alleen maar kunt instellen voor het gebied wat de drone kan zien. En daar heb je volgens mij Googlemaps niet voor nodig.
Ik heb geen Googlemaps geinstalleerd en mijn drone vliegt de route die ik hem aangeef.

Chris
 

TyphoonPilot

New Member
Lid geworden
25 dec 2018
Berichten
21
Waarderingsscore
3
Punten
3
Leeftijd
67
Locatie
Deventer
Ik ben ook geen specialist, maar mij lijkt dat je waypoints alleen maar kunt instellen voor het gebied wat de drone kan zien. En daar heb je volgens mij Googlemaps niet voor nodig.
Ik heb geen Googlemaps geinstalleerd en mijn drone vliegt de route die ik hem aangeef.

Chris

Voor de Yuneec Typhoon is er een programma waarmee je op de pc via googlemaps een willekeurige route kunt uitzetten en deze later in de drone kunt laden.
Weet je misschien of deze mogelijkheid voor de Mavic ook bestaat?
 

Doubleheli

Member
Lid geworden
4 jan 2019
Berichten
76
Waarderingsscore
19
Punten
8
Leeftijd
69
Locatie
Thorn
Voor de Yuneec Typhoon is er een programma waarmee je op de pc via googlemaps een willekeurige route kunt uitzetten en deze later in de drone kunt laden.
Weet je misschien of deze mogelijkheid voor de Mavic ook bestaat?

Dus in Utrecht een route laden die je later in Groningen gaat vliegen. Zonder de omgeving te zien, lijkt me dit erg gevaarlijk en zeer zeker niet wenselijk.

Chris