scheve horizon

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Dirkipirki

New Member
Lid geworden
29 jan 2021
Berichten
21
Waarderingsscore
6
Punten
3
Leeftijd
65
Locatie
Lelystad
Met de mini 2...een scheve horizon op beeld....

Iemand een idee waardoor dit komt en hoe ik dit kan oplossen ??
 
Dat is een bekend probleem. Bekijk deze video maar eens:
 
Ik heb vanwege een scheve horizon die niet meer recht te krijgen was, een nieuwe drone gehad van DJI, zij kregen het ook niet goed.
 
Ik zal die gimball callibratie eens proberen.... mooi filmpje trouwens met goede uitleg
 
  • Leuk
Waarderingen: SnitserNL
Een scheef staande horizon? De oorzaak kan zijn dat dit verschijnsel optrad tijdens het filmen van een landschapsscene waarbij wat langere tijd min of meer in dezelfde richting is gefilmd . Als er op dat moment een flinke zijwind stond op de drone kan het zijn dat de drone wat scheef ging vliegen om de winddruk te compenseren. Is het een verschijnsel dat steeds weer optreedt, dan is het een foute instelling van de software die waarschijnlijk door een DJI-specialist moet worden verholpen.
.
 
Zit met hetzelfde probleem. Gebeurt na een firmware update en niet meer weg te krijgen. Bij fotos vind ik het geen probleem want werk meestal met uit-snedes en trek de zaak dan recht. Maar voor Video kun je het beter maar of handmatig calibreren / instellen want videobeelden rechttrekken kan erg vervelend zijn en wordt meestal vergeten. Is ook niet bevorderlijk voor de eindkwaliteit. Vind het erg jammer dat DJI er niets meer aan doet. Zijn erg veel klachten over... Maar ach, we redden ons wel...