q500 van Yuneec onstuurbaar

Discussie in 'Yuneec' gestart door @win, 4 mrt 2018.

  1. @win

    @win New Member

    Lid geworden:
    4 mrt 2018
    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    3
    Beste allen,

    ik ben sinds kort eigenaar van een nieuwe Yuneec q500 4K drone. Diverse tutorials bekeken, onder meer die van het kalibreren van je drone. Eenmaal gedaan heb ik de q500 laten opstijgen. Dit ging prima, maar eenmaal in de lucht deed hij niet wat ik wilde. Dus bijvoorbeeld naar links weigerde hij, naderhand bleef hij ook niet op zijn plek en kwam gevaarlijk dicht naar de bomen. kortom, het besturen van dit apparaat ging niet naar behoren. Ik heb 'm een volledige recet gegeven (fabrieks instelling), maar daarna bleef het zo doorgaan. Enig idee wat dit zou kunnen betekenen?
     
    xi-elf vindt dit leuk.
  2. wdejager

    wdejager Administrator
    Medewerker

    Lid geworden:
    4 jul 2016
    Berichten:
    1.345
    Leuk Bevonden:
    241
    Een paar dingen die je bij jezelf zou kunnen nagaan:

    - weet je zeker dat het elektronisch kompas goed gekalibreerd was?
    - had je GPS-lock voordat je opsteeg?
    - stond de remote in Smart of Angle mode? En weet je wat dit verschil betekent voor de besturing?

    Kijk deze zaken even goed na voordat je een nieuwe vlucht gaat maken.
     
  3. Falco

    Falco Active Member

    Lid geworden:
    9 sep 2016
    Berichten:
    306
    Leuk Bevonden:
    57
    Je kan je remote uitlezen op je pc. Misschien kan je zo foutmeldingen opsporen...

    Verzonden met mijn [device_name] en de Dronepilots.nl app
     
  4. @win

    @win New Member

    Lid geworden:
    4 mrt 2018
    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    3
    Beste heer de Jager,

    Dank voor de snelle reactie! Ik had ‘m in de smart mode staan. Nu weet ik dat ik deze dus in de angel mode had moeten zetten. Gps stond natuurlijk aan, want dit wordt ten zeerste aangeraden. Kalibreren, daar twijfel ik nog over of ik dit goed heb gedaan (ondanks meerdere malen tutorials bekeken te hebben). Omdat ik in Rotterdam woon, moet ik geduldig afwachten totdat ik weer in een gebied ben waar het vliegen is toegestaan. Nadat ik heb gevlogen laat ik u weten hoe het verliep.
     
    xi-elf vindt dit leuk.
  5. @win

    @win New Member

    Lid geworden:
    4 mrt 2018
    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    3
    Beste Falco,
    Dank voor uw tip. Dit ga ik eens onderzoeken!
     
    Falco vindt dit leuk.
  6. Falco

    Falco Active Member

    Lid geworden:
    9 sep 2016
    Berichten:
    306
    Leuk Bevonden:
    57
    Succes ermee!

    Verzonden met mijn [device_name] en de Dronepilots.nl app
     
  7. Rudy Amalo

    Rudy Amalo New Member

    Lid geworden:
    9 mrt 2018
    Berichten:
    2
    Leuk Bevonden:
    0
    Een nieuwe Q500 zo uit de doos die raar doet en je commando´s niet volgt? Dan lijkt het mij dat je moet controleren of je sticks wel de juiste commando´s geven.
    Kijk naar dit filmpje:
    In Smart mode moet je een aantal meters van de Q500 afstaan om de motoren te kunnen starten. Bij Angle mode is die afstand niet nodig en kan je bij wijze van spreken pal ernaast, ervoor of erachter staan. Ik heb zelf deze Q500 gehad en steeg op in Angle mode, liet hem hoveren op zo´n 2,5 meter boven mij en op zo´n 3 meter van mij af en schakelde dan over naar Smart mode. Je kan dan met de beide sticks kijken of hij de bewegingen volgt. Kalibreren van het kompas is belangrijk en dat moet gebeuren met de neus naar het (magnetische) noorden. Zorg dat er geen stoorvelden in de buurt zijn zoals hoogspanningsmasten, gsm masten, je telefoon (zet die in de vliegtigstand). Ook is belangrijk dat de IMU is gekalibreerd voor je opstijgt. IMU kalibreren is gewoonlijk maar 1 keer nodig als er geen crashes plaatsvinden. Kompas kalibreren is normaal ook niet ieder keer nodig of je opstartlocatie moet zich zo´n 200 km. hebben gewjzigd..
    En installeer de app: k-index Daarop kan je zien of er geen magnetische sormen zijn die flyaways kunnen veroorzaken. Bij een rode K index moet je niet vliegen als is het schitterend weer om te zien. Volg deze tips want een paar honderd Euro uit delucht laten vallen door onzorgvuldigheid .......
     
  8. Falco

    Falco Active Member

    Lid geworden:
    9 sep 2016
    Berichten:
    306
    Leuk Bevonden:
    57
    Ik had er overheen gelezen maar ik begrijp dat de Q500 nieuw is? Is het dan niet beter om contact op te nemen met de winkel waar je hem gekocht hebt? Want ik heb dit probleem met die Q500 die ik had nooit gehad. Misschien is het een fabricage fout.

    Verzonden met mijn [device_name] en de Dronepilots.nl app
     
    Carlo1968 vindt dit leuk.
  9. @win

    @win New Member

    Lid geworden:
    4 mrt 2018
    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    3
    Beste Rudy,
    Dank voor deze waardevolle informatie. Ik ga pas volgende week weer met de Q500 aan de slag (ik woon in een no-fly zone). Fijn dat je me deze tips hebt gegeven!
     
  10. @win

    @win New Member

    Lid geworden:
    4 mrt 2018
    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    3
    Beste Falco,
    Ik ga het eerst nog een keer proberen met alle tips die ik heb gekregen. Mocht het zo zijn dat het toch niet werkt, dan gaat hij terug naar de winkel waar ik 'm heb gekocht. Dank!
     
  11. Rudy Amalo

    Rudy Amalo New Member

    Lid geworden:
    9 mrt 2018
    Berichten:
    2
    Leuk Bevonden:
    0
    Succes and happy flying
     
  12. xi-elf

    xi-elf New Member

    Lid geworden:
    28 feb 2018
    Berichten:
    1
    Leuk Bevonden:
    0
    Het is al een tijdje stil vanuit Rotterdam. Is alles nu opgelost.

    Verzonden met mijn HTC U11 en de Dronepilots.nl app
     
  13. @win

    @win New Member

    Lid geworden:
    4 mrt 2018
    Berichten:
    6
    Leuk Bevonden:
    3
    Ha,
    Ja, inmiddels opgelost, maar dat wil nog niet zeggen dat ik er goed mee kan vliegen. Dat ligt gewoon aan mijn onervarenheid. Ik vlieg er niet zo vaak mee aangezien ik in Rotterdam woon. Maar soms (in Frankrijk) vlieg ik op gebied waar het is toegestaan. Alhoewel, stiekem toch boven bewoond gebied. Bij wat meer wind merk ik dat het beeld gaat 'zwabberen'. Dat is jammer, want dit kan je volgens mij ook niet goed krijgen met nabewerken (bijv. After Effects). Hier een filmpje:
     

Deel Deze Pagina