NewbieCase

Discussie in 'Voorstellen' gestart door Kees van Kuijen, 14 aug 2019.

 1. Kees van Kuijen

  Kees van Kuijen New Member

  Lid geworden:
  14 aug 2019
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  hoi, ben benieuwd of er inde buurt van Haarlem een plek is waar je legaal mag dronen.
   
 2. Eric-Jan

  Eric-Jan Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  983
  Leuk Bevonden:
  327
  legaal ... erg weinig.
  Hangt er een beetje van af hoe je Natura2000 interpreteert. Als je het als illegaal interpreteert om in een N2000 gebied (Zuid Kennemerland) te vliegen, omdat dat in het betreffende beheersplan staat (vergunningplichtig, maar je gaat geen vergunning krijgen als particulier), dan sluit je zo ongeveer alles uit tussen Langevelderslag en IJmuiden.
  Verder is er natuurlijk nog de Schiphol CTR, wat gecontroleerd luchtruim is - dus verboden zonder contact met en toestemming van luchtverkeersleiding (wederom: ga je niet krijgen als hobbyist).

  Er is in Zandvoort net een plekje bij een parkeerplaats bij sportvelden, meen ik, net ten zuiden van het circuit, waar je legaal zou mogen opstijgen. Maar dan moet je het grijze gebied gebruiken van "een N2000 beheerder heeft geen zeggenschap over het luchtruim boven zijn beheerd gebied" om enigszins lateraal te kunnen vliegen. Eenzelfde iets geldt voor de lus bij IJmuiden (is geen N2000, die lus zelf). Daarvan ligt de zuidelijke punt net ver genoeg van de helihaven weg om er zonder toestemming van de havenmeester te mogen vliegen.

  Wil je een beetje ruimte, dan kom je al gauw ten noorden van Castricum uit, of ten oosten van Amsterdam, richting Muiden.

  Zelf (ook Haarlemmer) vlieg ik daarom ook vooral op ons vakantieadres op de Veluwe. Is doordeweeks laagvlieggebied, maar anders dan dat niet veel beperkingen en genoeg ruimte, zo hier en daar. Is wel N2000, dat wel. Maar ik vind dat ik minder verstoor / verniel dan honden uitlaters, dus ik ga die discussie nog wel eens aan met de boswachter, wanneer ie mij er op aanspreekt. Maar goed, die luxe van een vakantie/weekend adres op de Veluwe heeft niet iedereen, natuurlijk.
   
  #2 Eric-Jan, 14 aug 2019
  Laatst bewerkt: 22 aug 2019
 3. Kees van Kuijen

  Kees van Kuijen New Member

  Lid geworden:
  14 aug 2019
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Bedankt Eric-Jan, voor deze uitgebreide informatie.
  Ik hoop dat ik op deze manier geen spijt krijg van mijn aankoop.. Hopelijk kan ik in mijn as vakantie beter uit de voeten. (Oostenrijk)
   
 4. Damper

  Damper New Member

  Lid geworden:
  18 sep 2018
  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  1
 5. Appie Moes

  Appie Moes Member

  Lid geworden:
  6 mei 2017
  Berichten:
  74
  Leuk Bevonden:
  16
  En net na de eerste knik op de zuidpier zit je buiten de helicirkel, kan je s'avonds mooi ff een cruiseschip pakken

  Verzonden met mijn Moto G (5) Plus en de Dronepilots.nl app
   
 6. Druiser

  Druiser New Member

  Lid geworden:
  11 aug 2019
  Berichten:
  29
  Leuk Bevonden:
  6
  Hoi Eric-Jan en wat een interessant input van je bijdrage. Ik heb bij mij langs de Haringvliet ruimte zat boven te vliegen.... als ik maar weet hoe ik mijn huidige drone in de lucht zien te krijgen... zelfs ook niet in mijn ruime zolder ruimte!!!! - pffff

   

Deel Deze Pagina