Met drones vliegen is binnenkort toegelaten op vliegveld Groningen

Discussie in 'Nieuws' gestart door wdejager, 10 okt 2017.

 1. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  1.311
  Leuk Bevonden:
  231
  [​IMG]

  Groningen Airport Eelde is de eerste gecontroleerde luchthaven in Nederland waar vliegen met drones is toegestaan. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de regeling zo aangepast dat dit binnenkort mogelijk wordt. Daarmee krijgt het kenniscentrum DroneHub GAE een extra boost.

  De luchthaven in Groningen kreeg het eerste kwartaal van 2017 zo’n 30.000 reizigers te verwerken; het zijn vooral charters, low-cost maatschappijen en privévliegtuigen die er gebruik van maken.

  Lees verder
   
 2. Sjakie

  Sjakie Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  1.109
  Leuk Bevonden:
  260
  Voorlopig dan maar even geen vluchten op Groningen boeken. ;)
   
 3. Eric-Jan

  Eric-Jan Active Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  633
  Leuk Bevonden:
  161
  Beetje suggestieve titel. Voorlopig zal er nog geen ruimte zijn voor recreanten en ROC-l houders. Alleen enkele (full) ROC houders, en dan nog onder zeer beperkende voorwaarden, zullen "iets" mogen doen in de Eelde CTR. En dan wat semi-autonome vluchten naar de waddeneilanden als vervanging voor de heli, natuurlijk. Ook niet iets waar het gemiddelde dronepilots.nl publiek iets mee te maken zal hebben.
  Maar goed: wel gunstige ontwikkelingen, goed voor de noordelijke economie en het vliegveld. En voor de technologie ontwikkeling in zijn algemeenheid, natuurlijk!
   

Deel Deze Pagina