ITER project

Discussie in 'Foto's en videos' gestart door Sjakie, 15 feb 2020.

 1. Sjakie

  Sjakie Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  2.234
  Leuk Bevonden:
  680
  Het ITER project is een experiment om de haalbaarheid van kernfusie te testen. Het complex is in aanbouw in Frankrijk, de video toont hier beelden van.

  Voor de details mogen jullie zelf met Google aan de slag. Maar ik kan je verzekeren dat alles aan dit project indrukwekkend is. De kosten alleen al. Bij de eerste ontwerpen werd de bouw geschat op 5 miljard euro. Bij aanvang van de bouw was de schatting al bijgesteld op 22 miljard en vandaag wordt daar nog eens 45 tot 60 miljard 'boven op' verwacht. En let op, dit gaat om een experiment.

   
 2. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.343
  Leuk Bevonden:
  758
  Indrukwekkende beelden van een indrukwekkend project. Ik ben heel benieuwd of het nog wat gaat worden met kernfusie middels tokamaks. De verwachtingen zijn hooggespannen maar ik hoor/lees er de laatste tijd maar weinig over. Ik was zelf nooit zo'n fan van 'traditionele' kernenergie (middels splijting), maar nu er modulaire kleine reactors op de markt lijken te komen die naar wens geplaatst/verplaatst kunnen worden en een stuk veiliger lijken te zijn dan oude reactortypen ben ik toch van mening aan het veranderen.
   
  Sjakie vindt dit leuk.
 3. Sjakie

  Sjakie Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  2.234
  Leuk Bevonden:
  680
  Voor het antwoord op de vraag of kernfusie wat gaat worden zullen we nog een paar jaar geduld moeten hebben helaas.

  Ik ben wel voorstander van kernenergie en heb me altijd afgevraagd of de reactoren die in onderzeeers en op vliegdekschepen worden gebruikt niet praktisch voor consumenten-energie ingezet kunnen worden. Dat komt met de kleinere reactors waar je naar verwijst aardig in de buurt. Goede ontwikkeling.

  Voor wie nog twijfelt over kernenergie, hier een filmpje van Lubach:

   

Deel Deze Pagina