Het oprichten van een drone opdrachten platform

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

JackDrone

New Member
Lid geworden
30 nov 2020
Berichten
4
Waarderingsscore
2
Punten
3
Leeftijd
24
Locatie
Zeeland
Hallo mede drone operators,

Ik vroeg me af of er interesse is in een platform waar geregistreerde drone operators zichzelf kunnen registreren, en reageren op drone opdrachten in Nederland.

Naar aanleiding van mijn passie voor drone werkzaamheden zou ik graag een website willen waar ik opdrachten kan vinden die binnen mijn vakgebied & expertise vallen. Tot op heden werk ik vaak via refferals.

Ik ben zelf software ontwikkelaar en zou dit een leuk project vinden om in de avonduren aan te sleutelen!

Ik hoor graag wat jullie hier van vinden !


Jack
 
Hey,

Als je dit professioneel aanpakt kan het een interessant platform worden.
Veel software ontwikkeling is daar niet voor nodig er zijn voldoende cms'en zoals wp, joomla, drupal... waar je dit in een uurtje online hebt.
Het enige wat ik kan bedenken is dat je zoveel mogelijk plug-ins vervangt door zelf te ontwikkelen(als software ontwikkelaar, denk dan aan php en html/css) om bv je pagespeed te bevorderen.

Suc6

 
  • Leuk
Waarderingen: JackDrone
Hoi Jack, welkom op het forum. In de loop der tijd zijn er wel eens initiatieven geweest in deze richting, maar nooit echt met succes. Het punt is dat men vaak niet zozeer op zoek is naar een dronepiloot (die zijn er onderhand genoeg...), maar naar iemand met specialistische kennis van bijvoorbeeld inspecties, bewaking, mediaproductie etc. De drone is dan slechts een tool, en onderdeel van een veel groter totaalproject. Los daarvan is het altijd erg moeilijk om een vraag- en aanbodwebsite draaiend te krijgen. Je moet zowel traffic hebben vanuit potentiële opdrachtgevers als van aanbieders, en dat vergt een zeeeer lange adem. Er komen niet vanzelf bezoekers op zo'n site, en als er dan geen klussen aan worden geboden, dan haken de dronepiloten ook af.

Maarre... je mag altijd het tegendeel bewijzen, laat je vooral niet kisten door mijn reactie!
 
  • Leuk
Waarderingen: JackDrone en Max*
In dit geval zou je gericht kunnen adverteren om de juiste doelgroep te bereiken.Dus ook in vakbladen.
Daar heb je budget voor nodig.
Zoals elke website moet je toch goede inspanningen leveren om aan geïnteresseerden bezoekers te komen, het liefst organische bezoekers. Je zal meer moeten doen dan gewoon je systeem online zetten. Denk aan seo/sea, dus ook webmaster zijn in de avonduurtjes.
Als je de passie hebt ben ik ervan overtuigd dat dit kan slagen.
Sommige nieuwe websites met dezelfde niche hebben een jaar of meer nodig om goed te ranken, andere ranken binnen de 6 maanden goed. Het is maar hoe je het aanpakt en welke marketing talenten je hebt.
 
  • Leuk
Waarderingen: JackDrone
In België zou zoiets ook handig zijn...
Ik ben ook software ontwikkelaar maar heb in januari ook een afsplitsing van mijn bedrijf opgestart in functie van drones.
Maar tot op heden ben ik vooral blij dat ik nog software ontwikkeling heb, anders was ik al lang failliet :D

Geen idee hoe het bij andere mensen zit, maar ik heb vaak al het gevoel gehad dat ik bedrijven contacteerde, nul komma noppes respons kreeg, en drie weken later een reclamecampagne zie passeren van diezelfde bedrijven met dronebeelden van andere partijen...

En dan dacht ik dat software ontwikkeling een competitieve branche is... Dronefotografie is nog veel erger :D
Ik probeer hier en daar dan eens erop uit te trekken en leuke beelden te maken als soortement reclame, maar dat geeft ook niks van interesse. Blijkt dat ik iets fundamenteel verkeerd doe ofzo voor de aandacht van potentiële klanten te trekken :p
 
In België zou zoiets ook handig zijn...
Ik ben ook software ontwikkelaar maar heb in januari ook een afsplitsing van mijn bedrijf opgestart in functie van drones.
Maar tot op heden ben ik vooral blij dat ik nog software ontwikkeling heb, anders was ik al lang failliet :D
Heb je dan twee BTW nummers? Of heb je een activiteit toegevoegd aan je hoofdactiviteit?
Nu ik heb ook nog twee slapende BTW nummers (een 20 jaar oude en een 11 jaar oude).

Dronefotografie hoe etaleer jij dit? Kan je afvragen waarom concurrent een opdracht krijgt en jij niet, marktonderzoek doen(ik weet niet welke talen je machtig bent, zo zou je op het web legaal marketing info kunnen achterhalen bij concurrenten met eigen geschreven code of bestaande tools en laat je een Linux machientje een tijdje draaien).
Wat zijn je zwakke punten of waar verbeteren.
Als bedrijf enkel fotografie aanbieden lijkt mij dan ook schaars en moeilijk om van te leven of je blinkt extra uit in grafische vormgeving om je troeven en kansen te vergroten. Investeren in opleidingen, je kunde verbeteren.Bekendheid verwerven.

Net zoals wdejager uitlegt, zal je kennis van goede huize moeten zijn en bij voorkeur als specialist in verschillende vakgebieden.
De passie hebben, energie en je ziel erin willen stoppen is een goede motivatie en ben ik ervan overtuigd dat je kan slagen.
En vooral niet opgeven, blijven doorgaan en verbeteren.

Ik wens je in ieder geval veel suc6 met het ondernemen.
Max

P.S. Voor de webmasters die dit lezen, als ik me niet vergis is deze webshop nog steeds te koop: FPVRacing | TinyWhoops, CineWhoops and TinyDrones | BetaFPV samen met een NL webshop met een omzet van ongeveer 5k p/m samen.Een lucratieve handel.
 
Laatst bewerkt:
Hi Jack,

Ik ben een maand of 2 geleden “toegetreden” op de website www.mijndronepiloot.nl.
Hier staan ruim 50 geregistreerde Drone piloten ingeschreven en je kan dan een offerte uitbrengen op een aanvraag. Offerte en mail lopen via de website en die geeft een bericht als jij de opdracht krijgt.
De website pakt dan een percentage als commissie.
Je kan alleen nergens vinden hoe hoog de commissie is.

Mijn eerste bevindingen staan hieronder:
1e aanvraag.
Aangezien sommige omschrijvingen zeer summier zijn (bijv. locatie ivm NFZ of exacte wensen) is het lastig om een passende offerte te maken.
Mail gestuurd met wat vragen om een goed voorstel te doen.
Geen reactie van website of van aanvrager gehad.

2e aanvraag.
In mijn ogen scherpe offerte gemaakt (om eens te kijken of dat triggert) maar geen enkele reactie gehad.

3e aanvraag.
Op 26 augustus gereageerd op een opdracht voor 2 september.
Aangezien mijn reactie wel zichtbaar was in mijn profiel maar de offerte niet, diezelfde dag mail gestuurd naar de website om te vragen of hij wel goed was doorgekomen. Geen reactie en na 3 dagen bellen naar de verschillende contactnummers de moed opgegeven.

In de tussentijd gemerkt dat de website regelmatig niet te bereiken was.
Kreeg gisteren (24 september!) een mail dat ze hopen dat ik de opdracht krijg en wat de commissie (circa 10%) zou zijn.
Alleen jammer dat de opdracht voor 2 september was…

Inmiddels staat de website “down for maintenance”

Begrijp me niet verkeerd, ik denk zeker dat er vraag naar drone piloten is, maar zoals eerder geschreven zal het samenhangen met andere specialiteiten. In mijn geval dus coating- en corrosie inspecties, maar ik fotografeer en film ook.


Mavic 2 Zoom Fly More Combo - Fly Steady, Fly Safe.
Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: Max*
Dag Inspectie Drone

Heel herkenbaar dergelijke offerte websites en spijtig om daar zoveel energie in te stoppen zonder er vruchten van te plukken.
Meestal is out of the box denken voor dergelijk systeem moeilijk.

Ik denk dan eerder aan een platform waar elke drone piloot ook een eigen pagina kan aanmaken met zijn/haar vaardigheden, alle bedrijfsinfo, wat foto's, een promofilm, behaalde certificaten, portfolio ,specialiteiten, marketing verhaal...
Het plaatsen van opdrachten door derden beter uitwerken en goede voorwaarden stellen bij het plaatsen van een opdracht.
Het platform goed promoten en gerichte marketing, demodagen organiseren.
Misschien een soort van coöperatie door piloten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Klaaz
Volledig mee eens,
Heb mijn drone (en mijzelf als piloot) ook aangemeld bij Gearbooker.com.

Website ziet er goed uit en je kan je goed voorstellen aan mogelijke opdrachtgevers. Stukje tekst, foto’s en/of video erbij en verwijzing naar je eigen website.

Coöperatie van drone collega’s zou idd ook een prima oplossing kunnen zijn. Werk nu ook samen met andere zelfstandige coating inspecteurs, als ik een klus niet kan aannemen of de afstand te groot is schuiven we ook werk naar elkaar door.



Mavic 2 Zoom Fly More Combo - Fly Steady, Fly Safe.
Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app