EASA publiceert vernieuwde Easy Access Rules en U-Space brochure

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.281
Waarderingsscore
2.919
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
EASA publiceert vernieuwde Easy Access Rules en U-Space brochure

De Europese regelgeving voor drones bestaat uit een complex stelsel van wetten en regels, die soms lastig te doorgronden zijn. Om die reden heeft het luchtvaartagentschap EASA een document opgesteld waarin de regelgeving in relatief begrijpelijke taal uitgebreid wordt uitgelegd. Van deze zogenaamde Easy Access Rules is onlangs een vernieuwde versie uitgebracht.

Lees verder
 
‘Easy access’ is geen eenvoudige uitleg van de regelgeving. Het zijn documenten waarin de Acceptable Means of Compliance (AMC’s) en ‘Guidance Material (GM)’ en de regelgeving waarop ze betrekking hebben, in één document zijn samengevoegd, zodat je eenvoudig toegang hebt tot de eisen waaraan je moet voldoen. De AMC’s beschrijven in detail waaraan je moet voldoen om aan de daarboven beschreven eis te voldoen. De AMC’s zijn verplicht. Heb je een alternatieve manier om aan een eis te voldoen dan moet daarvoor een ‘alternative means of compliance (AltMoC)’ worden aangevraagd bij ILT. GM geeft uitleg over de regel waarop het betrekking heeft.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
'Goed leesbare versie' was misschien een betere vertaling, maar persoonlijk vind ik de GM ook een vorm van eenvoudige uitleg, vandaar de woordkeuze.
 
  • Leuk
Waarderingen: Arjan Schuw