Drone in de USA en/of Canada

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Rolanddd

New Member
Lid geworden
18 jan 2021
Berichten
21
Waarderingsscore
1
Punten
3
Locatie
Utrecht
Voor de piloten die in de USA en of Canada (willen) gaan vliegen geldt het volgende:

Je haalt je drone certificaat gratis op/via:




Aan je Europese papiertje heb je niets. Veel overeenkomsten uiteraard, het niveau is - best opvallend - niet zo hoog. De regels zijn mss simpeler, maar vergis je niet aldaar kunnen de straffen hoog uitvallen als je je er niet aan houdt.

Alles is gratis en gaat per e-mail/online. Na je certification moet je de app gebruiken, via deze app krijg je toestemming om te vliegen. Dat is een officiële toestemming in CTR gebied.

App: B4UFLY

Niet trappen in USA oefen-apps. Leuk als je dat wil doen, mss iets voor de wat meer fanatiekelingen onder ons maar het niveau ligt in die apps veel veel hoger dan gevraagd wordt/nodig is en heel vaak zijn die apps voorzien van te betalen diensten
Voorbeeld:
App: FAA Drone Pilot Exam Prep.
 
Laatst bewerkt:
En hoe lang is hij geldig? Ook 5 jaar? Zo ja, dan ga ik hem nu halen voordat ze zich over een paar jaar weer bedenken..
 
Als je begint ben je 2 uurtjes later klaar.

Er staat geen einddatum op het certificaat. Even zoeken of er een einddatum is.
 
Laatst bewerkt:
Ben even aan het zoeken gegaan, maar er zit geen einddatum op deze licence. Voor degene die het betreft (commerciëlen onder Art 107) geldt een herijking om de 24 maanden. Die test is overigens ook gratis en duurt 30 minutes.

Er is nog wel het nodige in ontwikkeling, maar als er actie van de certificaathouder gewenst is zal je hiervan vast bericht krijgen.

Verzonden met mijn CLT-L29 en de Dronepilots.nl app
 
Inderdaad in minder dan een half uurtje te doen. Je slaagt altijd en het is dus meer een test dat je alles hebt gelezen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rolanddd