DJI Spark slechte verbinding

Discussie in 'Spark' gestart door Bart, 16 apr 2018.

 1. Bart

  Bart New Member

  Lid geworden:
  16 apr 2018
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb van de week een nieuwe Spark gekocht met de RC controller. Nadat ik wat testvluchten had gemaakt, durfde ik al wat hoger te gaan. Maar na een kleine 50 meter (recht omhoog) kreeg ik al een melding op mijn scherm: no image transmission signal. Het scherm liet alleen nog maar haperend beeld te zien. Ik besloot toch om door te vliegen en te kijken wat er gebeurde. Uiteindelijke haalde ik de 120 meter, maar had geen beeld meer op mijn scherm (gelukkig kon ik nog wel vliegen en had ik zicht op de drone). Toen ik daarna over een weiland in de lengte wilde vliegen, ging de drone na 40 meter back to home door dezelfde melding.

  Ik ben al een paar keer van channel gewisseld. Ook heb ik de app en drone al eens opnieuw ingesteld (Wifi, RC opnieuw verbinden etc.) Wat is hier het probleem? Ik was op een afgelegen plek waardoor er niet veel interference kan zijn geweest. En lost een OTG kabel het probleem op?
   
 2. Lems

  Lems New Member

  Lid geworden:
  24 apr 2018
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  1
  Hoi Bart,

  Ik heb dezelfde problemen gehad. Wanneer je de OTG kabel gebruikt zul je zien dat het vele malen beter zal gaan en je een beter bereik zult hebben. Ook kan je nog een Wifi-booster bestellen en gebruiken wat ook nog zorgt voor een betere verbinding: Signaalversterker voor DJI Mavic Pro Afstandsbediening Zender Breiden Aluminium Parabolische Radar Antenne Range Booster in Signaalversterker voor DJI Mavic Pro Afstandsbediening Zender Breiden Aluminium Parabolische Radar Antenne Range Booster van Drone Accessoires Kits op AliExpress.com | Alibaba Groep

  Maar wat vooral zorgt voor dat je niet zo ver en hoog komt als dat zou moeten kunnen is puur door de wetgeving van Nederland. Toen ik namelijk met precies dezelfde setup als dat ik in Nederland vlieg in Amerika vloog kon ik ongeveer 5-10 keer zo ver als hier. Dus mocht je echt een groot bereik willen hebben dan moet je de DJI app modden zodat je je locatie kan spoofen en je voor de Drone zijn idee ergens anders vliegt dan in Nederland.

  Hoop dat je hier wat aan hebt anders hoor ik het graag en kan je altijd mij een pm sturen of hier antwoorden.

  Sander
   
  gvansoest vindt dit leuk.
 3. Bart

  Bart New Member

  Lid geworden:
  16 apr 2018
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Bedankt voor je reactie.

  Ik heb inmiddels een OTG kabel aangeschaft en de app gedowngrade naar een oudere versie (zodat ik nog wel alle droneinfo op mijn scherm zie). Ik ga de kabel deze week uit testen :D
   
 4. gvansoest

  gvansoest New Member

  Lid geworden:
  15 mei 2018
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Bart ik hoop dat je laat weten hoe het is gegaan.
  Ik heb het zelfde probleem, en dit is nog erger nu ik voor een paar dagen in Spanje ben.
  Ben eerlijk gezegd erg teleurgesteld in de Spark, hij komt met de RC niet verder als 60 meter
  Ik had dit niet zien aankomen met zoveel goede recensie’s
  60 meter is wel heel weinig. Ik hoop dat iemand nog een tip heeft
   
 5. Oranjan

  Oranjan New Member

  Lid geworden:
  16 jun 2018
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo allemaal! Ik zelf vlieg mijn Spark met OTG kabeltje, iPhone 6s, en de Controller. Ben zonder problemen op 70 meter gekomen. Dan wordt de Spark toch erg klein! en ik vlieg alleen op zicht. PS. Ik vlieg op het ogenblik in Duitsland.
   
 6. Lems

  Lems New Member

  Lid geworden:
  24 apr 2018
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  1
  Gebruik je wel het OTG kabeltje ook? Dat zorgt namelijk voor veel en veel beter bereik en signaal. Daarbij kan je ook de antenne booster bestellen online voor maar een paar euro dat scheelt ook nog eens aanzienlijk!!!

  Succes
   
 7. OldSparky

  OldSparky New Member

  Lid geworden:
  3 jul 2019
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  3
  Zit zelf ook even te kijken voor een OTG kabeltje, maar het wordt mij even niet duidelijk welke ik precies moet hebben voor mijn Spark met RC (FLy More Combo) en mijn Samsung S8?
  Kan iemand mij een linkje sturen? ;)

  Alvast bedankt!
   
 8. Dempsey

  Dempsey New Member

  Lid geworden:
  14 aug 2019
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo iedereen,

  Ik vlieg al een dik jaar met mijn spark en rc controller maar heb nu sinds een dikke week een probleem die ik maar niet opgelost krijg. Als ik de drone en rc controller aanschakel lijkt deze correct verbinding te maken maar dan gaat de rc controller in een soort van alarm de led gaat van groen rood pinken en geeft een pulserende pieptoon. Heb de drone ondertussen al eens bestuurd zonder controller vanaf mijn gsm en dit lukt wel. Als ik dan mijn controller weer aanleer. Komt het zelfde probleem. Iemand hier al ervaring mee of een tip die ik nog kan proberen?

  Hieronder nog een filmpje van het probleem ...


  Alvast bedankt !!!
   
 9. Jon Petersen

  Jon Petersen New Member

  Lid geworden:
  26 feb 2020
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  mbt originele vraag in deze thread:
  - antennes hebben slecht bereik in de lengterichting van de antenne. Deze kunnen beter "dwars" staan tov de drone. Dat zou verklaren waarom je rechtomhoog zo'n slechte verbinding hebt.
  - sowieso kun je een veel betere verbinding krijgen in FCC mode, Moet je even op YouTube opzoeken. Het FCC signaal is veel sterker dan jet EC signaal. Mogelijk wel een illegale actie onm in Europa de FCC mode aan te zetten

  Jon
   

Deel Deze Pagina