Chinezen en camera's

Discussie in 'Algemene discussie' gestart door Jacques Schijven, 14 aug 2019.

 1. Jacques Schijven

  Jacques Schijven New Member

  Lid geworden:
  7 feb 2019
  Berichten:
  24
  Leuk Bevonden:
  13
  Zo langzamerhand ontstaat er steeds meer achterdocht over producten uit China die data en beelden opnemen in andere landen. Er zijn zelfs aanwijzingen dat Chinese bedrijven door de overheid verplicht worden om die gegevens te delen.
  Ik vroeg me zo af; wat zou er allemaal gebeuren met die 'onschuldige' flightrecords en filmpjes en foto's die wij naar ons DJI account in China sturen?

  Verzonden met mijn SM-J530F en de Dronepilots.nl app
   
 2. wdejager

  wdejager Administrator
  Medewerker

  Lid geworden:
  4 jul 2016
  Berichten:
  2.173
  Leuk Bevonden:
  673
  Nou, je bent niet de enige die deze vraag stelt...: Homeland Security ‘zeer bezorgd’ over cyberspionage via Chinese drones

  Ga er maar vanuit dat alle data die DJI GO4 verzamelt op Chinese servers van DJI belandt, en vanaf daar mogelijk door derden ingezien kan worden. De vraag is hoe erg dat is zo lang het niet over gevoelige informatie gaat. DJI zelf stelt er alles aan te doen dat de data van gebruikers veilig is, maar het bedrijf heeft in het verleden flinke blunders begaan als het gaat om informatieveiligheid, dus ik zou dat met een korrel zout nemen. Maar ja, dat geldt niet alleen voor DJI, maar voor alle dataverzamelende bedrijven.
   
  Eric vindt dit leuk.
 3. Dennis Mengerink

  Dennis Mengerink Active Member

  Lid geworden:
  3 feb 2018
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  179
  Inderdaad een modern vraagstuk, maar zolang een drone niet op naam geregistreerd staat bij de fabrikant zal het wel meevallen. Wat zou er in het ergste geval kunnen gebeuren met jouw data van de vlucht boven de Veluwe? Ik heb echt geen idee, en wellicht ben ik wat te kortzichtig, maar als er iemand is die hier een goed voorbeeld van heeft hoe het voor de eigenaar 'mis' zou kunnen gaan dan hoor ik dat graag. Ik sta zeker achter de 'Korrel zout' van Wiebe.
   
 4. Sjakie

  Sjakie Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  2.112
  Leuk Bevonden:
  621
  Wanneer je boven de Veluwe vliegt zijn zowel je vluchtdata als jij als persoon niet interessant. Wanneer de drone gebruikt gaat worden voor overheidsdoeleinden of door infrastructurele bedrijven wordt het gevoelig.
   
 5. Dennis Mengerink

  Dennis Mengerink Active Member

  Lid geworden:
  3 feb 2018
  Berichten:
  494
  Leuk Bevonden:
  179
  Dat begrijp ik,ik ben echt benieuwd naar een beangstigend antwoord of voorbeeld wat er dan zou kunnen gebeuren als men welke data dan ook zou onderschepen. En als je als overheidsinstantie al overweegt om materiaal te gebruiken wat al jaren onder een vergrootglas ligt ben je ook niet goed bezig. Maar ja, het is goedkoop, dat zal het zijn.


  Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
   
 6. Sjakie

  Sjakie Well-Known Member

  Lid geworden:
  11 sep 2016
  Berichten:
  2.112
  Leuk Bevonden:
  621
  Daar mag ik helaas niet over praten. ;)

  De echte risico's worden natuurlijk niet aan de grote klok gehangen. Dat zou de spionage-activiteiten alleen maar dienen.

  Het kan ook dat nu onschuldig ogende informatie later wel van belang blijkt te zijn. Een goed voorbeeld uit het verleden is de administratie van Joden in Amsterdam. De gemeente had deze prima voor elkaar. Toen de tweede wereldoorlog uitbrak was dit zeer handig voor de bezetter, wat vooraf niet was voorzien.
   
  Aad 2 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina