RTH Hoe goed moet dat zijn?

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Harmls

Active Member
Lid geworden
26 aug 2022
Berichten
100
Waarderingsscore
45
Punten
28
Leeftijd
59
Locatie
Hoorn (NH)
Ik ben wat aan het testen met mijn nieuwe DJI Mini 2 drone. Bij RTH valt het op dat hij er soms aardig naast zit. Terwijl er wel iets van 22 satelieten vermeld staan. Dus hoe nauwkerig behoort het te zijn? Binnen een strall van 1 m of 2 m of 3 m of 4 m?

Of zou er iets mis zijn met de drone?
 
Nee hoor, er is niks mis met de drone. Dat er een afwijking optreedt van enkele meters, dat is normaal.

Ik weet niet of je op een specifieke plek wilt landen (zoals bv. een landing pad zoals ik die ook gebruik), maar dan kun het beste de RTH op de laatste meters onderbreken om de drone dan naar de exacte landingsplek te sturen. Dat gaat het best als de drone op bv. 3 meter hoogte vliegt. De naar onderen gerichte sensor houdt de drone dan goed op zijn plaats en laat zich goed naar de landingsplek sturen.
 
Mee eens hoor. RTH is heel handig om de drone weer bij je in de buurt te krijgen, maar de laatste meters vlieg ik zelf wel. Soms moet de drone tijdens een wandeltocht op een bankje of op een tafel landen en dat laat ik niet graag aan RTH over.

Groet, Dirk
 
Je ziet aardig wat filmpjes op YouTube. En dan landen ze toch aardig bij de RTH.
 
Ja, maar dat is het dan ook: ze landen aardig in de buurt van de startplek. Maar je maakt hierbij gebruik van gps, en dan moet je altijd met enige afwijking rekening houden. Dat kan met omgevingsfactoren te maken hebben, maar het heeft ook te maken met het feit dat de satellieten zijn uitgerust met een atoomklok en dat ze periodiek ook nog vanaf een netwerk van grondstations worden gecheckt en gesynchroniseerd.

Onze drones zijn natuurlijk niet voorzien van een dergelijke nauwkeurige klok, en daarom treedt altijd enige afwijking op.

1664821700728.png
 
  • Leuk
Waarderingen: Ivy