DJI Air 2S gelekt bij best-buy

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Arno Raps

Active Member
Lid geworden
5 sep 2017
Berichten
151
Waarderingsscore
143
Punten
43
Leeftijd
47
Locatie
Lokeren
Bestbuy heeft hem al in de winkel liggen.
Specs: 12 kilometer met ocusync 3,
31 minuten (3500mAh-accu)
5,4K met 30fps,
4K 60fps
1080P 120fps.
30 gram zwaarder is dan zijn voorganger.

Het is natuurlijk een US-box, maar er lijkt zoals verwacht nog geen Cx specificiatie op te zitten, dus valt deze nu in A2 en over ruim 1 jaar in A3, wat hem minder interessant maakt voor europa.
 

Bijlagen

  • 2004301136.jpeg
    2004301136.jpeg
    57,6 KB · Weergaven: 41
  • 2004301138.jpeg
    2004301138.jpeg
    132,3 KB · Weergaven: 38
  • Leuk
Waarderingen: DJIWhite Mavic pro
Ik had het al voorbij zien komen op twitter. Leuke upgrade, maar het gebrek aan een instelbaar diafragma en vooral het ontbreken van een C1-label maken deze drone toch geen serieus alternatief voor m'n huidige Mavic 2 Pro (die ik nog vlieg onder mijn ROC vergunning).
 
  • Leuk
Waarderingen: Arno Raps
Denk dat dji niet blij is met bestbuy, die gingen de vorige keer ook al de mist in.
 
Denk dat dji niet blij is met bestbuy, die gingen de vorige keer ook al de mist in.
Tenzij het 'lekken' van info via social media en het 'per ongeluk' verkopen van pre-release modellen onderdeel is van de marketingstrategie van DJI. Het lijkt er steeds meer op dat dat het geval is, als je het mij vraagt. Lang voor de release van de DJI FPV drone lag feitelijk ook alles al op straat. En alle techsites (incl Dronewatch) er maar over schrijven...
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr en Arno Raps
Er stond in november al een filmpje op Youtube. Met verdacht al dezelfde looks. Zag er toen heel erg fake uit. Maar blijkt toch echt te zijn. Heel bizar allemaal. Is zoals bij de nieuwste iPhones. Iedereen weet dat er in september nieuwe komen en in oktober zijn er al geruchten over het volgende model.
 
En ja, is voorlopig als je reeds een MA2 hebt zeker niet de moeite om naar de winkel te rennen om 'm in te ruilen voor de S. En al zeker niet zonder enige Cx norm. En zoals Wiebe hierboven vermeld de camera is zonder regelbaar diafragma. Dus ja. Beter ineens wachten op een definitieve Pro mét Cx versie dan.
 
Ik vermoed dat dji bij de mavic 3 wel de moeite gaat doen voor Cx label, en dan net onder de 900 gram. Dat zou een "killer" worden voor de sales in EU.
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
Er staat ook al een unboxing video op youtube, maar ook niet meer dan dat, geen info verder.........

 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: Arno Raps
Wiebe, weet je al meer over een mogelijke software upgrade van de ‘oude’ Air 2 en de nieuwe Air 2 S in de nabije toekomst zodat deze drones eventueel alsnog het CX label kunnen krijgen?

Zie ook mijn laatste post van zojuist n.a.v. het toen nog zijnde gerucht over deze nieuwe drone. Het gerucht is toch waar gebleken!

Groet, Gekol Dronevideos.
 
Bestaande drones gaan geen Cx label krijgen. Dat mag namelijk niet achteraf. Dji heeft wel gezegd of ze dat bij de Mavic 2 Enterprise modellen kunnen gaan doen door ze terug in te nemen en dan aan te passen, zodat ze officieel dan pas in roulatie worden gebracht.
 
Het is natuurlijk een US-box, maar er lijkt zoals verwacht nog geen Cx specificiatie op te zitten, dus valt deze nu in A2 en over ruim 1 jaar in A3, wat hem minder interessant maakt voor europa.

Inderdaad. Voor mij geen optie, als dit klopt. Dan maar blijven wachten op de Mavic 3 danwel FPV 2.

(Weet iemand) al meer over een mogelijke software upgrade van de ‘oude’ Air 2 en de nieuwe Air 2 S in de nabije toekomst zodat deze drones eventueel alsnog het CX label kunnen krijgen?

Als het goed kan zoiets niet zomaar met alleen firmware, maar moet voor zo'n "herklassificatie" de drone terug naar de fabriek, zodat de fabrikant kan verifiëren (=testen) dat na eventuele wijzigen de drone echt voldoet aan wat de wettelijke regels stellen voor de categorie.

En mogelijk zijn er ook hardware/wijzigingen nodig, zoals het aanbrengen van het label met verf/zeefdruk/whatever op de body van de drone. Een simpele sticker zal het wel niet mogen zijn, toch?

Ik vermoed dat DJI je dan liever de opvolger van je huidige drone gaat verkopen, en dat alleen grote commerciële klanten die met bijvoorbeeld een Matrice vliegen het niet gaan accepteren dat ze een nieuwe moeten kopen "alleen maar" voor een Cx-label.

We gaan het zien, maar ik zou er tot er iets over bevestigd is op voorhand niet op hopen..
 
Laatst bewerkt:
Denk niet dat iemand zijn huidige drone zal terug sturen naar de fabriek voor een Cx label, de verzending en het risico zou ik niet nemen, laat staan dat je hem dan ook nog eens mogelijk maanden kwijt bent. Dus lekker wachten totdat DJI met een Cx drone komt in A1 of A2, lijkt mij.... :)
 
Wschl per abuis té vroeg gelekt filmpje.