Mavic Mini Bij RTH eerst een stuk omhoog

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

peterp0st

Member
Lid geworden
5 mei 2020
Berichten
88
Waarderingsscore
18
Punten
8
Locatie
Rotterdam
Vandaag ben ik weer wezen oefenen met m'n drone oa een cirkeltje maken dat ging niet helemaal goed op een gegeven moment was ik hem kwijt. Geen nood, druk op de RTH knop en daar kwam die weer te voorschijn maar toen klom die eerst enkele meters en ging weer op het vertrekpunt landen. Waarom gaat die een stuk omhoog en zet dan pas de landing in?
 
Dat hij bij RTH eerst naar een bepaalde hoogte gaat is om ervoor te zorgen dat hij boven over alle eventuele opstakels (gebouwen,bomen ed) tussen de huidige positie en het RTH punt vliegt.
Als je nog gewoon controle hebt kan je natuurlijk zelf nog hoger gaan vliegen, maar als je bv wat lager vliegt en je bv een connectieprobleem krijgt, krijgt de drone een automatische RTH. Als hij dan op 5 of 10 meter hoogte terugkomt heb je grote kans dat hij ergens tegenaan vliegt.
Dus vandaar een veilige RTH hoogte.
 
Die staat nu waarschijnlijk op de standaard hoogte, ik vlieg voorlopig niet in de buurt van obstakels (bomen, gebouwen, etc.).Is er een reden om rth-vlieghoogte te veranderen?
 
persoonlijk zou ik hem in de situatie die je hier boven beschrijft op 20 meter zetten, let wel dat kan bij elk andere locatie nog hoger kunnen zijn.
 
persoonlijk zou ik hem in de situatie die je hier boven beschrijft op 20 meter zetten, let wel dat kan bij elk andere locatie nog hoger kunnen zijn.

De mijne staat op 50 meter voor de zekerheid.
Chris
 
Een volwassen dennenboom kan tot ongeveer 30m hoog worden. Hoogtemeting is ook nog afhankelijk van luchtdruk en die kan ook behoorlijk variëren.
Vlieg je veel op bijvoorbeeld een heide met bos er langs, dan is al gauw 40m aan te raden.
(Zij hij die zijn RC vliegtuig op ruim 25m hoogte in een dennenboom geparkeerd heeft...)


In theorie komt de praktijk overeen met de theorie
 
  • Leuk
Waarderingen: Crimino
Ik had mijn RTH ook op 30 m staan. Op het moment dat de drone zelfstandig terug wilde keren, vloog ik onder een boom. Dus de drone wilde klimmen naar 30 m, maar dat lukte dus niet. Hij stortte neer. Natuurlijk kun je een RTH afbreken, maar soms ontbreekt de tijd.
 
Stel RTH hoogte altijd bewust in op de locatie en omstandigheden waar je vliegt (of zet de functie zelfs uit) voor iedere keer opstijgen; er is geen "standaard" instelling die "altijd goed" kan zijn..

Naast al genoemde punten kan wind (bij een lichtere drone vooral) een belangrijke factor zijn. Het kan namelijk 10 of 20 meter hoger dan waar je vliegt heel veel harder en/of uit een andere richting waaien. Zie je het voor je, dat je drone er vandoor gaat bij (handmatig of automatisch) inschakelen van RTH omdat hij eerst flink stijgt naar een hoogte waar de wind harder waait dan de snelheid die je drone maximaal vliegen kan, en ook nog eens in een richting van je af, ondanks het feit dat je daar waar jij staat en op de hoogte waar je vloog daar niets van te merken was?

Ook betekent RTH op een korte afstand van het ingestelde home punt niet "stijg naar de ingestelde RTH hoogte, vlieg in rechte lijn naar home punt terug, daal tot je de grond raakt, en zet de motoren uit", maar simpelweg "daal tot je de grond raakt en zet de motoren uit". Als je dat doet met een home punt kort naast de oever van water, zou dat best kunnen betekenen dat jij denkt dat bij RTH je drone naar je terug vliegt, maar dat hij daadwerkelijk alleen maar daalt tot hij in het water terecht komt.

Kortom...blijf altijd zelf nadenken..
 
  • Leuk
Waarderingen: Crimino
Dit is dus iets om serieus rekening mee te houden, "RTH hoogte instellen" staat op m'n checklist.
 
Ik heb een ongeluk gehad met mijn drone, (DJI Magic pro 2 ) waarschijnlijk een instelling niet goed zodat hij toch een tak van een boom raakte en net in het water viel. Hij heeft toch ongeveer 10 min onder water gelegen de lampjes branden nog toen ik hem uit het water haalde maar gingen gelijk uit. De accu kan niet meer opgeladen worden daar kwam ik meteen achter. Ik heb de drone droog geföhnd en in een bak met rijst gedompeld zodat de rijst vocht opzuigt. Nu is het afwachten of hij nog werkt.
Heeft iemand hier ervaring in of enige tips
Henk Schakenraad


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: Gestel07
Hallo, ik ben vandaag weer wezen oefenen met mijn mavic mini maar heb een probleem met de GPS, hij geeft aan dat hij sterk signaal heeft(15sat.)maar er zouden minimaal 4 witte streepjes in het scherm moeten staan naast het antenne symbool, hij komt ook niet rth alleen manueel. Wie weet voor mij de oplossing wat ik verkeert doe of moet afstellen?
 
Is het home-point vastgelegd?
Was je verder dan 20 meter er vandaan, hier binnen werkt RTH niet.
 
Ik was buiten bezig en meer dan 20 mtr, volgens de handleiding moet hij automatisch het home point vastleggen, hij ontvangt 15 satellieten maar geeft geen streepjes naast het pictogram van de satelliet wat wil zeggen hoe sterk het signaal is.
 
Dat is zo maar heb je ook gezien / gehoord dat het home-point was vastgelegd?
 
Nee dat heb ik niet gehoord, terwijl dat de vorige keer keurig verteld werd en het ook aan gegeven op de display.