Dronekaart Nederland - no fly zones

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Leki op Reis

New Member
Lid geworden
9 jul 2018
Berichten
20
Waarderingsscore
10
Punten
3
Leeftijd
37
Locatie
Nederland
Hallo,

Tijdje terug alweer dat ik hier iets geplaatst heb.
Anyway ik loop vandaag tegen het volgende aan. Ik ben nu een paar dagen in de Rijp Noord Holland. Vlakbij Alkmaar. En heb mijn Mavic Pro meegenomen. De bedoeling was dat ik mijn vriendin zou leren vliegen, zodat wanneer wij op reis zijn we allebei mooie shots kunnen maken :)
Volgens de kadaster kaart met de no fly zones, mag je hier in de Rijp gewoon vliegen; Overzichtskaart vliegen met drones | ministerie van Infrastructuur en Milieu

Alleen per uur vliegen er zo'n 3 vliegtuigen heel laag over dat ik het niet verstandig vind om met de drone de lucht in te gaan. We vliegen dus uiteraard nu niet, jammer maar helaas.
Het lijkt alsof de dronekaart niet helemaal up to date is? Iemand hier meer ervaring mee?

Wat zijn volgens jullie de beste plekken in NL om voor fun met de drone te vliegen, en binnen de strenge regelgeving blijft :)

Grtz Leon
 
Je zit daar inderdaad onder de aanvliegroute voor de Polderbaan en de Zwanenburgbaan, maar wel ruim buiten de CTR. Vliegtuigen dalen vanaf 7000 ft (boven de Noordzee, of Lelystad) naar uiteindelijk 2000 ft (~650m voor de Polderbaan) of 3000 ft (~1000m voor de Zwanenburgbaan) om bij het Noordzeekanaal de ILS te "intercepten". Tot daar aan toe vliegen ze dus minimaal 650m hoog. Dat valt dus allemaal nog wel mee. Het lijkt lager, omdat die krengen zo groot zijn ;)
Tussen de grond en die aanvliegroute bevindt zich nog een luchtlaag van 500 ft tot 1500 ft (150m - 450m), waar General Aviation mag vliegen. In die hoek zal dat voornamelijk helicopterverkeer van en naar de booreilanden zijn.

Maar goed, als je je dus netjes aan de max 120m hoogte houdt is er niets aan de hand (die is ook precies om deze reden op 120m gesteld).

Je zit in De Rijp inderdaad precies onder de aanvliegroute vanaf Lelystad. Het baken waar ze op af vliegen staat bij Spijkerboor, net ten oosten van het fort. Vanaf daar draaien ze naar het zuiden voor de Zwanenburgbaan, of vliegen ze nog een stukje door tot het Uitgeestermeer om daar naar het zuiden te draaien voor de Polderbaan.

(Slechts 3 vliegtuigen per uur? Beneden het Uitgeestermeer zijn het er iedere drie minuten één..., dus het valt dan nog wel mee ;) )
 
  • Leuk
Waarderingen: R.B. en peSHIr
Bedankt voor je reactie! We gaan sowieso niet hoger dan 100m :)
Dat wordt lekker oefenen vanmiddag! :)
 
  • Leuk
Waarderingen: MRGerrits
Momenteel vliegt alles dat vanuit het oosten komt vanaf Lelystad naar Volendam en dan linksaf over Amsterdam naar de Oostbaan of Kaagbaan.
Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24
Dus er zou zelfs niets over moeten komen, nu. :)
En je hebt er mooi weer bij; droog, weinig wind ... ik zeg: veel plezier!
 
Gisteren ook bij spijkerboor gevlogen . Geen probleem daar . Alleen is er hier en daar natura 2000 . Bv eilandenpolder. Maar mbt nfz kan je daar vliegen. Alleen oppassen dat je de drone niet op baken spijkerboor land, want als dat kapot is dan weten de vliegtuigen niet wanneer ze moeten draaien


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: Leki op Reis
Ik vind zelf dit nog de beste en meest handige kaart: www.vliegjedroneveilig.nl/kaart. Let wel, dit is geen officiële informatie, maar de officiële luchtvaartkaarten zijn ook bijna niet te lezen, zeker niet door een leek ;).
 
Hoi Leki , hier eagle one uit België toen ik in 2017 mijn mavic pro kocht ben ik met het vrouwtje naar zee getrokken om op het strand te gaan vliegen helaas ging dit niet ik weet niet hoe het bij jullie zit maar ik kreeg zelfs mijn motertjes niet aan het draaien toestel gaf constand aan no fly zone en weigerde dienst dus ga ik ervan uit als je op geringe hoogte blijft wat bij jullie toegelaten is hou het wel veilig veel plezier met je vriendin genieten maar zou ik zeggen groetjes ps niet paniekeren als in je
deze situatie terecht komt zoals ik dacht dat toestel kapot was huis gekomen was alles terug normaal ik veronderstel dat hier bij ons iets wordt uitgezonden om veiligheids reden ga zaterdag mijn droneopleiding volgen in Zeebrugge ga daar wel meer weten is namelijk ook no fly zone volgens mij


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Jammer datcwe in Nederland niet zo'n prachtige App als de Engelsen hebben.
Ik ga binnenkort op vakantie naar Engeland en uiteraard naar een geschikte App gezocht.
Ik kwam uit op droneassist (Introduction - Dronesafe). Hoe moeilijk kan het voor de overheid zijn om zoiets soortgelijk te maken.
 
Jammer datcwe in Nederland niet zo'n prachtige App als de Engelsen hebben.
Ik ga binnenkort op vakantie naar Engeland en uiteraard naar een geschikte App gezocht.
Ik kwam uit op droneassist (Introduction - Dronesafe). Hoe moeilijk kan het voor de overheid zijn om zoiets soortgelijk te maken.

Ik ga over n maand naar noord ierland en Gebruik de nats drone assist app


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
0a494c6282f49e8be304b360625fcc9bf5c019d1.jpg Heb er ook laatst gevlogen in de Eilandspolder. Met toestemming van Landschap NH