Nieuw appgebruiker

Martin.

New Member
Lid geworden
16 dec 2018
Berichten
8
Waarderingsscore
1
Punten
3
Leeftijd
54
Locatie
Nieuwerkerk aan den IJssel
Goedemorgen mededroners,

Graag stel ik mij hier even voor:
Martin Bouman 47 uit Nieuwerkerk aan den IJssel.
Pas een gebruikte DJI phantom 3 gekocht en binnen een week als de eerste waarschuwing van oom agent gekregen.
Bleek dat er bij de zevenhuizerplas in Rotterdam niet gevlogen mocht worden vanwege Rotterdam - the Hague airport. (Ontdanks dat dit wel regelmatig voorkomt).
Dus nu eerst maar eens goed verdiepen in de regelgeving..... de airmap app helpt ook al veel !IMG_20181214_175747-1587x1190.jpegIMG_20181215_132041-1016x1050.jpeg

Verzonden met mijn EVA-L09 en de Dronepilots.nl app
 
Welkom Martin, de app van verzekeringsmaatschappij ASR vlieg veilig geeft ook informatie over waar je wel en niet kan vliegen.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Hi Martin, welkom hier. Je bent echt niet de enige die er pas later achter komt dat er wat regels zijn aangaande het vliegen met drones. Jammer eigenlijk dat je niet wat uitleg kreeg vanuit de (web)shop waar je je drone hebt besteld. Kijk eens op vliegjedroneveilig.nl, daar staat wat handige uitleg. Het belangrijkste is dat je je realiseert dat je een gebruiker bent van het luchtruim en dat brengt wat verantwoordelijkheden met zich mee. Niet alleen ten opzichte van vliegtuigen en helikopters, maar ook ten opzichte van mensen op de grond. Zo'n drone kan namelijk onverwacht naar beneden komen, en dan is het handig dat je op dat moment niet boven huizen of wegen vliegt. Maar als je er een beetje verantwoordelijk mee omgaat, dan is het een mooi apparaat en een leuke hobby.
 
  • Leuk
Waarderingen: Frank.Z
Weet je Wiebe, dat zelfs de instructie van DJI ontoereikend is, om als je er niet mee bekend ben, te kunnen gaan vliegen. Ik heb mijn drone bij een gerenommeerde specialist gekocht en kreeg een werkelijk summiere uitleg. Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het wel en je kan me bellen, kreeg ik nog mee.
Veel info gekregen via dit forum en via internet. (Was al wel bekend met modelvliegen en dat heeft wel geholpen).


Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app