Politie maakt gebruik van nieuwe app voor drone-handhaving

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.323
Waarderingsscore
2.947
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl

Politieagenten die vermoeden dat iemand illegaal met een drone aan het vliegen is kunnen nu terugvallen op een nieuwe app, waarin de regelgeving op een heldere manier in de vorm van een stroomschema wordt weergegeven. Ook bevat de app een kaart met een overzicht van de nofly-zones waar niet met een drone gevlogen mag worden.

Lees verder
 
  • Leuk
Waarderingen: Marco109
Uiteraard een geweldig idee. Maaaar nu het volgende: Is er geen vervolg van deze app mogelijk voor dronevliegers? Als ik dit zo lees lijkt de app aardig compleet. Het zou toch heel wat discussies schelen als handhaving en droners uit moeten kunnen gaan van dezelfde app. Juist omdat het bekend is dat er veel apps zijn die niet alles juist aangeven. Met andere woorden heel Nederland 1 app.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: BRC en Sjakie
  • Leuk
Waarderingen: Leki op Reis
Mag ik dan voorzichtig aannemen dat een agent 'In het veld' er gebruik van kan maken? Dus niet alleen achter de PC neem ik aan toch?


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Als het lukt zal ik onze wijkagent een keer aanspreken, ben voor de toekomst benieuwd hoevaak hij hem zou moeten gebruiken. En uiteraard welke regels moeten zij vanuit gaan. Denk dat ik weinig kans heb (Soort beroepsgeheim waarschijnlijk) maar vragen staat altijd vrij. Bedankt voor de info!


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Ik heb de politie hier een prive bericht gestuurd via Facebook messenger. Stond bij dat je alles kon wat betreft politie zaken.
Tot op heden geen antwoord en er zou binnen 24 iur geantwoord worden. Ik ga ze van de week nog even prikkelen.

Verzonden met mijn SM-G900F en de Dronepilots.nl app
 
Je doorloopt een soort stappenplan. Na enkele vragen te hebben beantwoord en de lokatie te hebben ingevoerd krijg je te zien of er een overtreding heeft plaatsgevonden. Zo ja, dan staat erbij wat je moet doen als agent. Het is echt niet zo bijzonder. Als je de juiste kaart (bv die van het kadaster) gebruik en gewoon de huidige regels opvolgt dan kan er eigenlijk geen discussie ontstaan. Daarbij komt dat je met de agent best mee kan kijken op het moment dat hij/zij het stappenplan doorloopt...

Verzonden met mijn Nokia 6.1 en de Dronepilots.nl app
 
Afgelopen maandag bij de politie luchtvaartdienst geweest. De kaart van het kadaster wordt aangehouden als de juiste door hun. Dat ter info...

Verzonden met mijn Nokia 6.1 en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: Dennis Mengerink