Korte reisvideo van Noord-Portugal | Mavic Air & GH4

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.326
Waarderingsscore
2.951
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
Ik ben een weekje naar Noord-Portugal op vakantie geweest. Helaas regende het bijna de gehele week, maar tussen de buien door zijn we er toch op uit getrokken om flinke wandelingen te maken waarbij ik het natuurlijk niet kon laten om de Mavic Air en de Panasonic GH4 regelmatig tevoorschijn te toveren.

Mijn streven was om een korte video (1 minuut) te maken, waarbij uiteraard veel bronmateriaal is gesneuveld. Het monteren vond plaats in Final Cut Pro X. De GH4 kwam goed van pas voor het maken van shots op de grond en voor het opnemen van een paar timelapses.

De Mavic Air is echt een verademing om mee rond te lopen. In één backpack (de ViewPoint BP250 AW van Lowepro met een handig uitneembaar tasje waar de Mavic Air precies in past) kon ik met gemak de GH4 en de drone met wat extra accu's kwijt. Aan de drie accu's van de Fly More Combo had ik op de meeste dagen wel genoeg: per accu kon ik op zo'n drie locaties shots maken, zowel video als een paar 360º luchtfoto's.

Genoeg gepraat nu, have fun met de video!

 
  • Leuk
Waarderingen: gerben1973 en Sjakie
Hele mooie opnames maar de supersnelle overgangen (1 seconde per scene) maken het voor mij erg onrustig. Focus je net op iets in het beeld dan is het weer voorbij.
Van mij had het totale filmpje wel 5 minuten mogen duren! Of 1 minuut maar veel minder scenes, maar dat is weer zonde van het originele materiaal.

René
 
Leuk om te zien, mooi gefilmd. Kleuren vind ik echt prachtig, maar inderdaad iets te snelle overgangen (of word ik oud...)
 
Hoi @Léon Bolweg en @Rene4312, dank voor jullie reacties. Ja, het is allemaal erg snel in beeld gebracht. Voor een reisvideo die voornamelijk rustige natuur in beeld brengt is dat misschien wat too much. Ik experimenteer de laatste tijd een beetje met shotlengtes en het al dan niet precies op de maat van de muziek plaatsen van beeldovergangen (in deze video loopt het beeld bewust asynchroon met de muziek). Ook probeer ik om mezelf echt te dwingen om alleen de mooiste shots in een video te verwerken, door bewust een korte videoduur te kiezen. Ik merk zelf dat ik namelijk niet meer het geduld heb om nog naar video's van 2-3 minuten te kijken, vandaar. Maar als ik deze video in opdracht had gemaakt, dan had ik wel twee versies gemonteerd, een korte voor op social media en een wat langere voor op youtube/vimeo.
 
  • Leuk
Waarderingen: Léon Bolweg
Ik denk dat, los van de inhoud van het shot, onze hersenen dit tempo gewoon niet bij kunnen houden. Het beeld is weg voordat je goed in je op kunt nemen wat je ziet. En dat is jammer want de shots en, zoals Leon al zegt, de kleuren zijn mooi gekozen.
Of heb je er een subliminale boodschap in verwerkt? ;)