Recente inhoud door Arno Raps

 1. Arno Raps

  DJI Air 2S gelekt bij best-buy

  Bestaande drones gaan geen Cx label krijgen. Dat mag namelijk niet achteraf. Dji heeft wel gezegd of ze dat bij de Mavic 2 Enterprise modellen kunnen gaan doen door ze terug in te nemen en dan aan te passen, zodat ze officieel dan pas in roulatie worden gebracht.
 2. Arno Raps

  DJI Air 2S gelekt bij best-buy

  Ik vermoed dat dji bij de mavic 3 wel de moeite gaat doen voor Cx label, en dan net onder de 900 gram. Dat zou een "killer" worden voor de sales in EU.
 3. Arno Raps

  DJI Air 2S gelekt bij best-buy

  Denk dat dji niet blij is met bestbuy, die gingen de vorige keer ook al de mist in.
 4. Arno Raps

  DJI Air 2S gelekt bij best-buy

  Bestbuy heeft hem al in de winkel liggen. Specs: 12 kilometer met ocusync 3, 31 minuten (3500mAh-accu) 5,4K met 30fps, 4K 60fps 1080P 120fps. 30 gram zwaarder is dan zijn voorganger. Het is natuurlijk een US-box, maar er lijkt zoals verwacht nog geen Cx specificiatie op te zitten, dus valt deze...
 5. Arno Raps

  Standaard zone afstand

  Dit is niet altijd een standaard afstand, vandaar dat je hier op de kaart moet kijken. Ik vindt die van aeret het duidelijkst voor NL: https://aeret.kaartviewer.nl/index.php?@dpf_basic&mobiel=true#mappage Voor BE: https://map.droneguide.be/
 6. Arno Raps

  België Ardennen

  Als je op map.droneguide.be kijkt, dan zijn alleen zones die actief zijn (volledig rood), zijn ze alleen roodomrand dan mag je er wel gewoon vliegen. Zijn ze geel dan worden ze later op de dag actief.
 7. Arno Raps

  Een heleboel shit

  Moerbeke, Belgie
 8. Arno Raps

  Hoogtemeting

  Dat is omdat opstijgpunt = 0 = barometer ijk punt. Als je de echte afstand tot de grond wil weten zou er een extra afstands sensor onder de drone moeten zitten.
 9. Arno Raps

  Hoogtemeting

  GPS is ook veel onnauwkeuriger voor hoogte, en beter voor positie lattitude en longitude, barometer is gewoon nauwkeuriger.
 10. Arno Raps

  Politie en drones, een bizar verhaal...

  Agent is verplicht zijn legitimatie te tonen...klopt veel niet aan dit verhaal.
 11. Arno Raps

  Dilemma..

  Ik verwacht geen C label voor de Air 2s....nog te vroeg, niemand die deze labels kan certificeren. Ik denk pas voor een Mavic 3 (pro) dat er werk van gemaakt wordt.
 12. Arno Raps

  Dilemma..

  Zijn de autel's hier te koop dan? Dacht dat ze alleen in USA te krijgen waren?
 13. Arno Raps

  Een heleboel shit

  Dit is maar een heel klein zuiveringsstation, 3 van die ronde filterbakken en 2 van die langwerpige, maar meer weet ik er niet van.
 14. Arno Raps

  Een heleboel shit

  Je wilt natuurlijk nooit dat je drone naar beneden komt. Nooit. Maar zeker niet hierboven...
 15. Arno Raps

  Politie en drones, een bizar verhaal...

  Ik ook, ik verwacht eigenlijk dat de rechter de agent hier wel een veeg uit de pan voor gaat geven...