Phantom 3 Std/4K Phantom 3 RTH FOUT DRONE WEG HELP?

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

dannyth

New Member
Lid geworden
18 apr 2017
Berichten
6
Waarderingsscore
1
Punten
1
Leeftijd
33
Locatie
Alphen aan den rijn
Hallo gister ben ik gaan vliegen en op gegeven moment drukte ik RTH en toen ging het fout het laatste stuk gaat het om, hij kijkt wel de goeie richting op maar drijft af wat vreemd js want hij bleef wel op locatie voor ik RTH drukte dus de wint kan het niet geweest zijn lijkt me?
Wat erg opvallend is is dat de snelheid onwijs varieert op het kaatste rechte stuk van 2 kmpu schiet die ineens naar de 30 en weer naar de 15 maar de hoogte blijft het zelfde. Ben hem momenteel ook kwijt maar erg benieuwd wat de oorzaak kan zijn
6082e9363fd3a6cd59997148c6367468.jpg





Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Een Phantom 3 Standard zo te zien. Had je de S1 schakelaar op 'P' staan? Met andere woorden: vloog je niet per ongeluk in ATTI mode?
 
Ik weet niet of het hetzelfde is bij phantom 3 , zoals bij de 4 pro. Vandaag heb ik tijdens het vliegen atti ingeschakeld en daarna op rth gedrukt. Phantom ging gewoon op standaard (gps) terug naar homepoint ondanks atti mode. Ook als je in sport mode bent gaat ie terug in p mode Ik denk dat er n moment was van gps verlies


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Ik zie ook dat je vlak bij fabriek met kraan en metaal , misschien had dit ook effect op je compass


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app

Het klopt wat je zegt ik ben bang dat die metaal fabriek de boosdoener js geweest, oude beelden nog is terug gekeken van andere vluchten en opvallende is dat het fout gaat wanneer tussen mij en de drone de metaal fabriek in beeld kwam die hebben natuurlijk super grote magneten hangen daar dus denk dat dat de fout is geweest, en betreft de hoogte was niet helemaal de bedoeling Hahha helaas is de drone nooit terug gebracht ondanks een beloning van 100 euro wel iemand die een zender zocht hummm...maar goed inmiddels trotse eigenaar van:
795eb4e85e9d0d346cd5a0924cbb0a8d.jpg



Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
en betreft de hoogte was niet helemaal de bedoeling Hahha
Het lijkt erop dat je het nog grappig vind ook. 249 meter, niet helemaal de bedoeling ? Dat is zo'n enorm verschil met de toegestane hoogte, dat je niet echt meer van een vergissing kan spreken. Vraag me ook af, in hoeverre je de drone nog "in het zicht" had.
Heb je wel enig idee, wat voor risico's je neemt, buiten het kwijtraken van je drone ?
 
  • Leuk
Waarderingen: BobvdM
Een Phantom 3 Standard zo te zien. Had je de S1 schakelaar op 'P' staan? Met andere woorden: vloog je niet per ongeluk in ATTI mode?
Volgens mij, maar ik kan het fout hebben natuurlijk, werkt RTH nog steeds wanneer je ATTI vliegt. Ervan uitgaande dat het HomePoint is opgeslagen natuurlijk. Zover ik weet blijft GPS bij ATTI 'gewoon' actief op de achtergrond, ook al wordt dit niet gebruikt voor het horizontale positiebehoud. Echter, indien men tijdens ATTI de RTH activeert, óf deze i.v.m. Failsafe/ Low Battery automatisch wordt geactiveerd, zou het toestel nog steeds de GPS ondersteunde positiebepaling én RTH kunnen inzetten.

Verzonden met mijn SM-G930F en de Dronepilots.nl app