Ruben stelt zich voor

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Rubenb

New Member
Lid geworden
30 nov 2022
Berichten
7
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
35
Locatie
kampen
Hallo allemaal!

Ik ben Ruben uit het mooie Overijsselse Kampen, en ik zit ernstig te kijken naar een DJI mini 2 of de mini 3 (keuze is nog niet gemaakt)

Ik heb afgelopen zaterdag even kennis gemaakt met een mini 2 op onze modelbouw vaarclub en het lijkt me erg leuk om er ook 1 te hebben.

Ik heb ondervind nog wel wat onduidelijkheid met betrekking tot regelgeving en dan voornamelijk Natura 2000 gebieden maar hier zal ik binnenkort een vraag over stellen in het juiste onderwerp.
 
Laatst bewerkt:
Hoi Ruben, welkom.

Goede start:
 
Dank jullie allemaal!

De website van de rijksoverheid had ik al een aantal keer doorgelezen en dat is duidelijk. maar als ik in de godrone app kijk naar waar ik eventueel zou willen vliegen dan staat er dat het een natura 2000 gebied is maar ik kan in die app niet zien of ik daar wel of niet mag vliegen dan en daar ging het mij om.
 
Bij godroe is het belangrijk dat je genoeg inzoomed op grondnivau. dan zouden de meldingen tevoorschijn moeten komen. Anders even de coordinaten posten van de exacte locatie.
 
ik hoop dat ik het goed doe: 52.580776, 5.853216
Ik zie nu dat dat fietspad (waar ik dan zou gaan staan) wel gevlogen mag worden maar ernaast is dus natura 2000
 
Dit valt blijkbaar onder de "Rijntakken" Rijntakken | natura 2000
In die documenten heb ik ook niks kunnen vinden, als ik het goed begrijp is dit verder nergens terug te zien?
 
En nog wat meer informatie over mij: ik doe al ongeveer 14 jaar aan (rc) modelbouw en dan voornamelijk schepen. maar ook auto's vrachtwagens, tanks en een graafmachine. (alle RC)
In het verleden wel gevlogen met een kleine heli en heb ook een drone gevlogen zonder camera en zonder hulpsystemen erin.
 
ik hoop dat ik het goed doe: 52.580776, 5.853216
Klopt, de coordinaten kan ik direct invoeren in godrone, als je dan op de aangegeven plek klikt dan krijg je het volgende scherm:GD.pngje ziet nu rechts de [eventuele] ''restricties'', klik je hierop dan krijg je de uitgebreide informatie the zien [per restrictie !] :

Voorbeeld:
GD_2.png
Hierin vind je de info die Snitser ook al aangeeft, voor Natura 2000 zal je in veel gevallen toestemming aan de beheerder / provincie moeten vragen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rubenb
Maar vergeet ook niet dat je veelal niet precies bóven een gebied hoeft te vliegen om het toch mooi in beeld te kunnen brengen. Dat kan vaak heel goed vanuit de omgeving van het gebied. Dat geldt zeker voor het maken van foto's.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rubenb
in de bijlage natuurplan staat wel iets: pagina 137 zoals ik het lees mag je er met een vergunning wel vliegen