Is het mogelijk om de digitale zoom van de Zenmuse Z3 uit te schakelen?

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

wdejager

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
4 jul 2016
Berichten
5.279
Waarderingsscore
2.914
Punten
113
Leeftijd
47
Locatie
Renkum
Website
www.dronewatch.nl
Sinds kort beschik ik over de Zenmuse Z3 van DJI, een camera die beschikt over 3,5x optische zoom en 2x digitale zoom, dus 7x zoom in totaal. Tijdens het inzoomen schakelt de camera automatisch over op digitale zoom zodra het einde van het zoombereik van het lenzenstelsel is bereikt. Maar dat wil ik eigenlijk helemaal niet, want als ik digitaal zou willen zoomen, dan doe ik dat liever door achteraf te croppen op de computer. Is het ook mogelijk om de digitale zoom uit te schakelen? Ik heb het nog niet kunnen vinden in de DJI Go app.

1_1.jpg
 
Ik denk niet dat het kan met DJI Go. Maar het zou misschien kunnen met Litchi volgens de Readme: "added new custom functions for "Digital Zoom In/Out"
 
Is de Z3 een goed alternatief voor de (veel te) dure X5 ?


Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
Dat is niet echt een relevante vraag, de Z3 en X5 zijn volledig verschillende camera's.

De Z3 is in de basis een normale X3 (met een brandpuntsafstand van 22mm (35mm equivalent) die overeenkomt met de camera van, bijvoorbeeld, de Phantom 3 Professional. Alleen beschikt de de Z3 over optische zoom mogelijkheden waardoor je tot 3.5x kan inzoomen (tot 77mm (35mm equivalent) zonder kwaliteitsverlies.

De X5 is in de basis een aanzienlijk betere camera dan de X3, met meer MPs, een grotere sensor, een hogere pixel pitch en een brandpuntsafstand van 30mm (35mm equivalent). Overigens betreft de 30mm de standaard brandpuntsafstand vanuit 'de fabriek', maar er kunnen andere lezen worden opgeschroeft. Tot 84mm (35mm equivalent) o.b.v. de 14-42mm optische zoomlens, of zelfs tot 90mm o.b.v. de 45mm lens met een vaste brandpuntafstand. Daarnaast biedt de X5 veel meer optisch wat betreft het aanpassen van verschillende instellingen.

Het zal er vooral van afhangen waar jij de camera voor wenst te gebruiken om te bepalen of de X3, Z3 of X5(R) voor jou het meest geschikt is.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: johnswinnen