Apps compatibel met Mavic 2?

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

VikingRider 01

Active Member
Lid geworden
9 sep 2016
Berichten
343
Waarderingsscore
116
Punten
43
Leeftijd
73
Na de aanschaf van de Mavic 2 Pro ben ik nóg maar fan van DJI geworden. Geweldig platform voor mijn werkzaamheden, maar toch wel met een kanttekening.
In de Mavic 2 zit mooie software om een bijv. panorama’s te maken. Nogal eenvoudig en niet geschikt voor mijn eisen.
Hier voor werkte ik met Phantom 4 en apps als Litchi, DronePan, Hangar 360 etc. Nu blijkt dat deze apps (nog) niet compatibel zijn met Mavic 2. Zij zijn wél geschikt voor Mavic (1).
Heeft iemand hier info over?
 
Afwachten tot er een versie van de DJI SDK uit is die de Mavic 2 ondersteunt, zodat third party software (na een update die die nieuwe SDK dan gebruikt) er ook iets mee kan.

Lijkt op mijn ervaring met "Hé, er is allerlei third party software voor DJI drones!" nadat ik anderhalf jaar mijn Spark kocht. Bleek die niet ondersteund in de SDK, en dus in al die software. Heb het toen opgegeven, ook omdat niet werd verwacht dat de Spark überhaupt ondersteund zou gaan worden. Immers: voor dat soort gebruik zou DJI vast willen dat je iets duurder koopt dan een simpele Spark.

Tot mijn verbazing was na een aantal maanden er ineens toch een versie van de SDK die de Spark ook doet. En sinds die tijd werken Litchi (die was de eerste met een update, geloof ik?) ineens toch ook, tot waypoint missions aan toe.

Volgens mij kun je niets anders dan forums/YouTube in de gaten houden over het onderwerp, mogelijk bij DJI support er (nogmaals?) om vragen, en afwachten wat er gebeurt...
 
Thxs, ik houd van alles in de gaten en meld het als ik iets weet.
 
Inmiddels een uitgebreidde test gedaan met DronePan. Volledig te gebruiken en alle functies beschikbaar. Werkt bijzonder goed. De pan mogelijkheden van de DJI GO software vallen in het niet bij DronePan.
Wel geeft de regelaar een melding dat de micro SD kaart te traag is. Is 180 Mb/sec te traag?
 
In de Mavic 2 zit mooie software om een bijv. panorama’s te maken. Nogal eenvoudig en niet geschikt voor mijn eisen.
Just curious: waarom voldoet deze functie niet? Als je de bronfoto's opslaat en het stitchen achteraf zelf doet, dan krijg je toch prima resultaten?
 
Just curious: waarom voldoet deze functie niet? Als je de bronfoto's opslaat en het stitchen achteraf zelf doet, dan krijg je toch prima resultaten?
Hallo Wiebe,
Handmatig fotograferen gaat natuurlijk goed en zeker als ik met PTGui werk.
Ik werk vaak op ca. 100 meter hoogte en heb dan ook objecten die op enkele meter komen. Een vast aantal rijen en kolommen zorgt ervoor dat óf veraf óf dichtbij stitch fouten maakt. Het verhogen van de aantallen rijen en kolommen verhelpt het probleem tot acceptabele proporties. Ook is het niet mogelijk om op HD werken mogelijk is.
DronePan heeft die mogelijkheden wel. Wel jammer dat de files die de panorama maken niet opgeslagen worden.
De software van DJI Mavic 2 slaat de files wel op, maar niet in HD.
Litchi heeft voor mij de juiste mogelijkheden en ik heb er vaak mee gewerkt met de Phantom 4. Helaas wordt Mavic 2 nog niet door Litchi herkend. Dus wachten op de nieuwe SDK, hopend dat dit niet lang op zich laat wachten.