Bright.nl: Drones kunnen non-stop vliegen dankzij draadloos opladen

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'
Prima ontwikkeling voor die gevallen, waarbij de drone permanent in de lucht moet zijn. Heeft wel zijn beperkingen in eerste instantie, maar als er een netwerk van “ oplaadstations” komt, zijn die ideeën te verwezenlijken.
Voor de meesten van ons, zal het verwisselen van een accu, toch een onderdeel blijven van het drone vliegen en dat heeft ook zo zijn charme.
Voor industrieel gebruik, is dit de toekomst schat ik in.


Verzonden met mijn iPad en de Dronepilots.nl app
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
Je zou er die terreinbewaking mee kunnen bouwen waar eerder deze week over werd gepost, met een paar sentry drones die in een soort "ploegendienst" de boel in de gaten houden.
Maar zoals het artikel zegt: er is een bedrijf bezig met deze ontwikkeling. Het is er dus nog niet. Een beetje een optimistische kopregel van het artikel, dus. Mijn 35 jaar ervaring in productontwikkeling heeft me wel geleerd dat er best een hoop hobbels te nemen zijn voordat iets op de markt gebracht kan worden. Als het ooit al zo ver komt...
 
  • Leuk
Waarderingen: peSHIr
Er is een oplader waarmee je draadloos, op (kleine) afstand je telefoon kunt opladen. Nog niet op de markt, maar al wel te reserveren.
Pi
Dat is alweer een stapje verder dan je telefoon op een matje moeten leggen. Eric-Jan heeft een punt dat voordat een nieuwe technologie op de markt verschijnt er nogal wat water door de Rijn moet, maar het kan soms onverwacht snel gaan met nieuwe ontwikkelingen.
 
Ik blijf het alleen een beetje krom vinden dat hij dan moet blijven vliegen, dan kan de drone zijn opdracht niet vervullen. Daarnaast is het hoveren toch ook weer verloren energie.
Maak dan een platform waarmee hij via het landingsgestel kan opladen, gaat denk ik ook stukken sneller dan draadloos.
Ik ben wellicht negatief, maar zie dit idee niet zo zitten.