No fly zone Amsterdam

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

SanderV

New Member
Lid geworden
11 okt 2018
Berichten
9
Waarderingsscore
0
Punten
1
Leeftijd
29
Locatie
Netherlands
Hallo,
Ik ben van plan binnenkort een FPV racing quadcopter te maken en die een beetje uit te testen in een park.
Ik woon in Amsterdam en er is blijkbaar bijna overal een "No-fly" zone van Schiphol. Ik snap dit heus wel als het in de buurt is van Schiphol, maar Schiphol is zo ver van waar ik woon en van waar ik van plan ben te vliegen dat is het wel heel raar vind dat ik daar niet mag vliegen wegens Schiphol.
In dit park bevind zich vrijwel niemand, en zo wel dan vinden gewoon een rustiger plekje. We zijn niet van plan hoog te vliegen, we blijven waarschijnlijk onder de 10-20 meter hoogte. Het is puur om even de drone uit te testen.
Is dat dan verboden, kunnen we er een boete voor krijgen?
Het is klinkklare onzin als we hier niet mogen vliegen doordat het "gevaarlijk" is voor de vliegtuigen van Schiphol.

Alvast bedankt
 
Het klinkt alsof er in de praktijk niets aan de hand zal zijn (een vliegtuig dat je tot tien meter hoog in een rustig parkje zou raken heeft zelf een heel ander probleem, zeg maar), maar ja, de regels zijn echt zo. In die CTR rond Schiphol mag je drone niet de lucht in, zodra hij de grond niet meer raakt is hij strikt gezien in het luchtruim en zouden er bij een controle consequenties aan kunnen kleven, volgens mij..

(In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk. In de praktijk echter...)

Verzonden met mijn ONEPLUS A5000 en de Dronepilots.nl app
 
Dus zolang mensen niet last hebben van mijn drone, en ik laag tot de grond blijf zal ik gewoon rustig kunnen vliegen? (tenzij controle komt maar die kans is wel heel laag)
 
Ja, het is verboden en ja, je kunt er een boete voor krijgen.
Maar FPV is sowieso verboden in heel NL, dus wat scheelt een boete meer of minder nou?


in theorie komt de praktijk overeen met de theorie.
 
Stel ik woon in Amsterdam en een drone bezit. Is het dan ook verboden om de drone op te laten stijgen in mijn eigen luchtruim in huis?

Verzonden met mijn SM-N960F en de Dronepilots.nl app
 
Laatst bewerkt:
Stel ik woon in Amsterdam en een drone bezit. Is het dan ook verboden om de drone op te laten stijgen in mijn eigen luchtruim in huis?

Verzonden met mijn SM-N960F en de Dronepilots.nl app
Jazeker. Strikt gezien "heb je geen eigen luchtruim". Huiseigenaren kunnen grond hebben, maar de lucht erbij is zogenaamd "het luchtruim" (volgens de regels).

Verzonden met mijn ONEPLUS A5000 en de Dronepilots.nl app
 
OK, "In heel het Nederlandse luchtruim", dan. Indoor valt daar inderdaad buiten.

Zo is er maandelijks een indoor fpv event in Alkmaar, in die sporthal langs de randweg (M. L. Kingweg, daar bij de Mac). Daar zou ik eens gaan kijken, Als ik in Amsterdam zou wonen. Ik woon in Haarlem, dus dat is zo mogelijk nog dichterbij. Dus ja, Ik ga daar deze winter ook eens langs om te zien of het wat voor mij is

in theorie komt de praktijk overeen met de theorie.