tips mbt scherper beeld en storing tablet

Reserveer de 4e editie van 'Dronefotografie'

Marcel-P

Active Member
Lid geworden
18 mei 2018
Berichten
244
Waarderingsscore
29
Punten
28
Leeftijd
58
Locatie
Luyksgestel (NB)
Website
weerstationluyksgestel.nl
Hallo,

Ik heb even een vraag.
Gisteravond tegen schemering ben ik nog even wezen viegen en heb wat foto's en films gemaakt.

Maar de kwaliteit viel mij tegen, niet heel erg scherp.

terwijl ik een paar dagen daarvoor ook ben wezen vliegen en wel scherpe beelden had,

Hoe kan het dat er zo'n verschil in zit, ligt dat aan het tijdstip of ergens anders aan, want avondbeelden moeten toch ook scherp kunnen zijn.

Nog een vraagje

Als ik met mijn tablet vlieg heb ik regelmatig storing tussen drone en tablet en krijg ik af en toe van die digitale blokjes in beeld ipv wat de drone moet zien.
Dan valt ook de verbinding tussen controller en drone weg.

Als ik met mijn smartphone vlieg, heb ik hier helemaal geen last van.
Hoe kan dat.
Mijn smartphone is een samsung S7 en tablet een lenovo

Marcel
 
Als ik met mijn tablet vlieg heb ik regelmatig storing tussen drone en tablet en krijg ik af en toe van die digitale blokjes in beeld ipv wat de drone moet zien.

Dat probleem had ik ook met een iPad Mini 2 en later met de iPad Mini 4. Wat bleek, deze tablets zijn niet in staat om de videostream gedurende langere tijd te decoderen. Op een gegeven moment wordt de processor te heet en dan wordt deze kunstmatig afgeremd, wat tot gevolg heeft dat de videolink gaat haperen en soms zelfs helemaal wegvalt. Het kan best zijn dat ditzelfde gebeurt bij jouw tablet.
 
hey,

Dat zou goed wel eens het geval kunnen zijn.

Ik had er bij mijn phantom 3 geen last van of zit daar nog verschil in.

Maar welke tablets werken wel goed met de mavic pro of is dat een gok.

Marcel
 
Ik heb een iPad mini 4 van ca. 3 maanden geleden, vlieg ook met een Mavic Pro en heb totaal geen probleem. Laat zelfs de beschermhoes er nog omheenIMG_0855.JPG


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Goed 400 euro, zonder beschermhoes . Je kan hem ook gewoon als tablet gebruiken, dus erg veelzijdig.De houder voor de mini iPad komt van Lifthor, via Dronekenner in R’dam. Perfect ding.
 
Wat betreft het verschil in kwaliteit denk ik toch echt dat de opname-standen niet stonden zoals je dacht.
 
Dag Marcel, ik kan via youtube niet zien hoe jouw originele beeldmateriaal is opgenomen, maar ben er vrijwel zeker van dat je de instellingen niet goed had staan bij het ‘slechte’ filmpje. Als 1 video perfect is en de andere niet is dat bijna altijd een foutje bij de instelingen. Helaas heb ik alleen maar ervaring met de Typhoon H. Het grootste probleem bij jou is dat je waarschijnlijk met een te lage resolutie hebt opgenomen.


Verzonden met mijn iPhone en de Dronepilots.nl app
 
Kijk is bij eigenschappen (tabblad Details) van de video, welke resolutie wordt daar aangegeven? Of check even de bestandsgrootte i.c.m. de duur van de video en vergelijk die met de omvang/lengte van je video die wél van goede kwaliteit is. Ik sluit mij aan bij Dennis en verwacht ook dat e.e.a. met je camera instellingen te maken heeft, en dan met name met betrekking tot de resolutie. Het lijkt met vlagen slechts 720p en soms nóg lager, je kunt de pixels letterlijk tellen!
 
hehe. moest ff zoeken.
die stond op 3840x2160
Die heb ik nu naar 4096x2160 gezet.

Klopt dat?

marcel

4096x2160 is inderdaad iets beter dan 3840x2160 maar wat je op jouw beeld ziet is écht geen 3840x2160. 3840x2160 zou namelijk nog steeds hagel scherp moeten zijn. Als het niet de resolutie instelling was moet het toch iets anders zijn..
 
4096x2160 is inderdaad iets beter dan 3840x2160 maar wat je op jouw beeld ziet is écht geen 3840x2160. 3840x2160 zou namelijk nog steeds hagel scherp moeten zijn. Als het niet de resolutie instelling was moet het toch iets anders zijn..
Helemaal mee eens, zelfs voor huis, tuin en keukenfilmpjes is 1920x1080 in principe ruim voldoende, maar daar zat je volgens mij nog ver onder.
En eerlijk gezegd is het uiteindelijke verschil tussen 4096 en 3840 alleen te zien op een kanon van een TV, dan komt het pas tot zijn recht.
Volgens mij zijn er weinig TV's/schermen die 4096 afspelen (Meeste nieuwere TV's zijn max 3840), en dan heb je ook nog een goede speler nodig die het afspelen bij kan houden.
Mijn Tip: maak eens een paar zelfde filmpjes met verschillende resoluties. Dan beoordelen op jouw scherm.
 
Hey,

Ik weet ook niet wat er anders nog ingesteld kan worden.
Kan er nog iets anders worden ingesteld, wat het beeld scherper maakt?

Zal de volgende keer ff proberen met verschillende resotuties te filmen.

Marcel
 
Scherpte draait puur om resolutie, dus hoe hoger de resolutie, des te scherper het beeld.
Als je bijvoorbeeld een beeldscherm hebt van 1080p komt de video het beste tot zijn recht als je ook op 1080 filmt.
Met hogere resolutie filmen heeft dan geen nut omdat 1080p dan het maximale is wat het scherm kan weergeven.

Het enige afwijkende is filmen bij schemering (heeft niets met de resolutie te maken): Dan kunnen de beelden korrelig overkomen door te weinig licht.
Als jouw drone de mogelijkheid heeft kun je de ISO-waarde hoger zetten.

Ik blijf er toch bij dat je bij dat slechte filmpje 'per ongeluk' de resolutie te laag hebt gezet. Kan niets anders verzinnen omdat de ander prima is.
 
Komen beide filmpjes wel van de SD kaart in de drone af? Of komt het "onscherpe" filmpje stiekem direct vanaf je tablet. Wat je namelijk via je videolink naar je tablet gestuurd krijgt is in een veel lagere resolutie dan wat je drone op zijn SD kaart opslaat. Goed genoeg voor de tablet tijdens de vlucht, maar veel te weinig voor een mooie videomontage.
Ik kan dat filmpje op YouTube namelijk maximaal op 480p instellen, als kwaliteit, terwijl de andere tot 2160p ingesteld kan worden.

Dus ik vermoed dat òf je hebt een lage resolutie film geüpload, òf je hebt bij het uploaden per ongeluk een lagere resolutie aangevinkt.